Bucătăria a devenit în ultimii ani mai mult decât un loc destinat gătitului. Tot mai multe familii petrec mai mult timp în acest spațiu, iar amenajarea bucătăriei a devenit o prioritate. 

În ultimii ani, bucătăria a devenit pentru mulți dintre noi un loc în care ne petrecem mai mult timp decât înainte, fie pentru a încerca tot felul de rețete deosebite, fie pentru a ne savura cafeaua. Indiferent din câte persoane este alcătuită familia, timpul petrecut aici a dat naștere unei dorințe de amenajarea cu stil a bucătăriei, această zonă având de cele mai multe ori mobila ce a necesitat cea mai mare parte a bugetului alocat. Astfel, fie că este un spațiu mic, fie mai generos, mobilierul pentru bucătărie a devenit o mândrie a întregii casei. 

În funcție de spațiul disponibil, deseori proprietarii optează pentru realizarea unui mobilier de bucătărie făcut pe comandă. Prețul acestuia este mai mare decât cel din magazinele de specialitate, însă, pe lângă faptul că oferă posibilitatea clientului de a-și alege exact nuanțele și modelele preferate, mobilierul realizat pe comandă valorifică inteligent fiecare spațiu disponibil din bucătărie, oferind astfel locuri de depozitare perfecte pentru toate lucrurile necesare.  

  • Aparatele frigorifice

În special cei care locuiesc la bloc optează pentru electrocasnice multifuncționale, pentru a economisi puținul spațiu disponibil. De exemplu, în majoritatea bucătăriilor de bloc vom regăsi o combina frigorifica, iar în cele mai rar întâlnite, cu dimensiuni mari, sau cele din casele pe pământ, oamenii optează pentru frigidere independente și lăzi frigorifice pentru alimentele ce trebuie congelate. Toamna, când gospodinele își pregătesc conservele pentru iarnă, este nevoie de un spațiu mai mare în congelator pentru depozitarea legumelor și fructelor. Ardeii sunt printre cele mai des întâlnite legume din congelatoarele româncelor, datorită faptului că cei românești au un gust mult mai bun față de cei din import sau cultivați în solarii. 

  • Locurile de depozitare

Cei care locuiesc în apartamente au fie o cămară, fie o boxă sau își amenajează pe balcon câteva rafturi pentru depozitarea celor necesare. Aici trebuie să încapă ornamentele pentru sărbătorile de iarnă, încălțămintea pentru sezonul următor și borcanele cu bunătăți preparate la finalul verii. Persoanele care locuiesc la casă au, de cele mai multe ori, un loc special amenajat pentru depozitare, fie în pod, fie o cămară de dimensiunea unei camere sau fie un beci. Indiferent de situație, locurile de depozitare sunt extrem de importante în orice locuință, deoarece, oricât ne-am strădui să păstrăm doar strictul necesar, pe parcursul anilor constatăm că am acumulat suficiente lucruri pentru care nu avem loc suficient. 

  • Scaunele de luat masa 

În majoritatea caselor nou construite vom regăsi între bucătărie (clasică sau open space) și living, un loc special amenajat pentru luarea mesei. De cele mai multe ori, locul de dining este delimitat vizual prin amplasarea unui covor lung sub masă și de propriile corpuri de iluminat, pentru a crea un mediu intim. Pe lângă o masă dreptunghiulară sau rotundă de mari dimensiuni, aici vom regăsi și un set de scaune solide, cu modele deosebite, ce atrag de multe ori atenția prin eleganță.  În schimb, cei care locuiesc la bloc obișnuiesc să ia masa de cele mai multe ori în bucătărie sau în sufragerie, atunci când nu este suficient loc. Astfel, din cauza lipsei de spațiu, scaunele sunt de cele mai multe ori de mici dimensiuni sau pliante. 

Indiferent de dimensiunea spațiului disponibil, orice bucătărie este perfectă pentru a petrece momente plăcute împreună cu cei dragi.

Sursa foto: Shutterstock 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.