Indiferent de sezon, Austria rămâne o destinație de top în rândul sucevenilor, care o aleg nu doar pentru pârtiile sale impecabile și maiestuoșii Alpi, ci și pentru locurile încărcate de istorie, care se contopesc cu peisajele de vis, unice în lume. Această țară este, de fapt, un melanj între tradițional și modern. Aici, te poți bucura de o gastronomie uimitoare și poți vizita muzee, palate și castele impresionante, având, astfel, ocazia de a-i descifra istoria bogată. Fie că alegi varianta city break, fie că optezi pentru o vacanță mai lungă, această destinație merită să o descoperi pe îndelete.

Sucevenii știu cum și unde să se simtă bine, pe tărâmuri austriece!

Atunci când îți planifici concediul, în cazul în care nu pleci de unul singur, trebuie să ții cont și de preferințele familiei, de așteptările celorlalți membri: cu ce preferă să călătorească (mașină personală, autocar, tren, avion), unde le-ar plăcea să fie cazați, ce și-ar dori să viziteze, etc. 

Pe ruta România – Austria se circulă foarte des. Deși ai crede că toți preferă călătoria cu avionul, ei bine, lucrurile nu stau întocmai așa, pentru că există multe persoane care aleg să plece fie cu autoturismul propriu, fie cu autocarul. Motivele sunt variate: unora le este teamă de zbor, alții preferă să admire peisajele de pe drum, unii, pur și simplu, adoră să meargă cu autocarul/autoturismul. Până la urmă, tot ce contează este să ajungi în siguranță la destinație, iar acolo să profiți la maximum de minunățiile locului. 

Iată care sunt orașele din Austria preferate de mare parte dintre sucevenii îndrăgostiți de această țară:

  1.     Salzburg – orașul lui Mozart, un loc de poveste pe care este bine să îl descoperi la pas sau pe bicicletă, plimbându-te pe străduțele sale înguste și primitoare sau pe lângă râul Salzach, oprindu-te să savurezi un wurst sau un covrig bavarez, alături de o bere locală. Castelul – fortăreață Hohensalzburg este atracția principală a turiștilor. În afară de vizitarea încăperilor încărcate de istorie și a muzeului, poți admira, din cel mai înalt turn, panorama care îți taie răsuflarea. Dacă îți plac astfel de locuri, nu rata o vizită la Palatul Hellbrunn, construit între anii 1613 – 1619 de Prințul – Arhiepiscop al Salzburgului, Markus Sittikus von Hohenems. Trece pe listă și fabrica de bere Stiegl, Muzeul de Artă Modernă și grădinile palatului Mirabelle.
  2.     Viena – ca să descoperi așa cum se cuvine capitala Austriei, ai nevoie de minimum trei zile. Principalul obiectiv, de fapt o veritabilă emblemă a orașului, luat cu asalt de toți turiștii pasionați de istorie și arhitectură, este Palatul Schonbrunn. Mai mult, dacă ți-ai propus să ajungi anul acesta în capitala Austriei, Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul de Tehnologie te așteaptă și ele să le treci pragul. Întregul oraș este o istorie vie, care se remarcă la fiecare clădire sau străduță.
  3.     Linz – un oraș în care istoria și tradiția se îmbină perfect cu modernitatea și nonconformismul. În anul 2009, acesta a fost și Capitala Europeană a Culturii. Puțini știu că genialul Mozart a compus Simfonia a 36 – a chiar aici, lucrarea fiind cunoscută astăzi drept Simfonia Linzului. Vei observa cum arhitectura veche și catedralele impresionante se potrivesc perfect cu muzeele futuriste și clădirile noi care definesc orașul. Ce nu trebuie să ratezi dacă ajungi în Linz: catedrala Mariendon, Muzeul Ars Electronica Center, castelul Linzer, muntele Postlingberg, Muzeul de Artă Lentos și piața centrală Hauptplatz. Dacă vrei să vezi și alte locuri unde merită să mergi, citește acest articol. Și dacă tot ai ajuns aici, nu uita să te răsfeți cu o felie generoasă de tort Linzer – o delicatesă specifică zonei, devenită celebră în toată Europa! 

Indiferent de cât durează o vacanță, că ai la dispoziție doar un weekend prelungit sau ți-ai rezervat o întreagă lună ca să călătorești, ideal este să ajungi la destinație în siguranță și, bineînțeles, să fii alături de cei dragi, cu care să împărtășești cele mai tari experiențe!

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.