Pandemia a fost și este în continuare o perioadă dificilă pentru multe persoane, dat fiind faptul că o bună parte dintre angajatori au decis să își trimită angajații în șomaj tehnic, iar unele afaceri au pus pur și simplu lacătul pe ușă. Astfel, nu puține au fost persoanele care s-au trezit fără un loc de muncă peste noapte, ceea ce reprezintă o situație foarte delicată.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că toată lumea o duce prost pe timp de pandemie, ci dimpotrivă. Sunt multe joburi foarte bine plătite chiar și în aceste vremuri dificile, iar despre 4 dintre cele mai bine plătite joburi pe timp și după pandemie pentru femei ne-am propus să vorbim și noi în acest articol.

Iată care sunt joburile pe care ar trebui să le ai și tu în vedere atunci când vrei să te angajezi și visezi la un job cât mai bine plătit:

Programator

Programatorii au avut probabil cel mai puțin de suferit în timpul pandemiei, domeniul în care activează nefiind afectat de restricțiile impuse pentru oprirea răspândirii noului COVID-19. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că programatorii nu au fost vizați de restricții anume, nu putem ignora faptul că aceste joburi pot garanta câștiguri la care alte persoane doar visează.

Avantajul jobului de programator este acela că poate fi practicat atât de femei cât și de bărbați. Mai mult decât atât, poți practica această meserie pe cont propriu, ca freelancer, sau poți colabora cu firme atât din țară cât și din afară. Iar dacă vei alege să lucrezi pentru o firmă din străinătate, cu siguranță câștigurile vor fi pe măsură.

De asemenea, dacă această meserie te pasionează, vei putea învăța programare acasă, fără a fi necesar să urmezi cursurile unei facultăți, deși o diplomă poate cântări destul de mult în cadrul anumitor colaborări.

Traducător

Cunoașterea unei limbi străine îți poate oferi foarte multe avantaje, printre care și un câștig pe măsura așteptărilor tale. Joburile de traducător sunt tot mai apreciate în ultimii ani și totodată foarte bine plătite, așa că ai putea avea în vedere și un astfel de job.

În plus, la fel precum jobul de programator, jobul de traducător poate fi practicat de oriunde, ceea ce poate fi un important beneficiu pe timp de pandemie și nu numai.

De asemenea, vei putea colabora cu diverse companii din România sau de oriunde în lume, așa că șansele de a găsi o colaborare foarte profitabilă sunt destul de mari. Prin urmare, ar putea fi o altă opțiune ce n-ar trebui să-ți scape din vedere atunci când cauți un job bine plătit.

Model online

Femeile din România au fost înzestrate cu o frumusețe naturală dificil de egalat, iar acest avantaj poate fi exploatat și în scop profesional. Unul dintre cele mai bine plătite joburi pentru femei este postul de model la unul dintre cele mai cunoscute și cele mai apreciate studiouri de videochat din București, Best Studios.

Domeniul videochatului a avut doar de câștigat de pe urma condițiilor sociale create de pandemie, iar acest lucru a determinat extinderea studiourilor mari în mai multe locații, atât în capitală, cât și în celelalte orașe mari ale țării. Astfel, numărul joburilor în această industrie a crescut, iar cerințele necesare pentru o evoluție profesională rapidă țin mai degrabă de abilitățile sociale, comportamentale și psihologice ale reprezentantelor publicului feminin decât de pregătirea și experiența în domeniu.

Așadar, unul dintre cele mai bine plătite joburi pentru femei care nu necesită o perioadă îndelungată de pregătire profesională sau ani de experiență în câmpul muncii este acum mai la îndemână ca niciodată.

Manager de marketing

Dată fiind perioada dificilă în care ne aflăm, veniturile fiecărei companii au fost mai mult sau mai puțin afectate, iar unul dintre cele mai comune obiective ale marilor companii este acela de a-și administra cât mai bine bugetul. Ei bine, un manager de marketing poate avea această responsabilitate, iar remunerația este pe măsuri.

Managerul de marketing are rolul de a monitoriza bugetele, de a crea strategii și totodată de a gândi și a analiza campanii de marketing care să aducă profit companiei. Iar un manager de marketing bun este răsplătit pe măsură. Nu ai nevoie neapărat de o diplomă care să-ți ateste talentul în marketing, mai ales dacă ai în spate o experiență bogată care te recomandă.

Este un job de viitor, foarte bine plătit, iar dacă te pasionează, atunci ai toate motivele pentru a-l practica și tu.

Acestea sunt așadar 4 dintre cele mai bine plătite joburi pe timp și după pandemie. Sigur există și alte joburi care îți pot oferi câștiguri bune, iar în final îți recomandăm să alegi o meserie care te pasionează, iar astfel succesul nu va întârzia să apară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.