Starea de urgență și măsurile impuse de autorități pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului au schimbat cu totul stilul de viață al românilor. Un focar de COVID 19 a izbucnit la Suceava, iar atmosfera din județ este încă marcată de frică și nesiguranță. 

 

Spitalul a fost preluat de către medicii militari, iar Ministrul Sănătății a anunțat că testele efectuate în acesta unitate vor fi prelucrate la Cluj. În tot acest timp, sucevenii au fost rugați insistent să stea în case și să nu se expună. Orele petrecute între “patru pereți” afectează, însă, în mod negativ starea emoțională a oamenilor, spun psihologii. Specialiștii recomandă ca fiecare persoană să își găsească metode plăcute de petrecere a timpului, astfel încât să nu resimtă această perioadă ca pe o apăsare grea. 

 

Iată 5 activități online care te vor ajuta să te relaxezi și să uiți, măcar pentru puțin timp, de stresul provocat de coronavirus:

 

 

  • Joacă online la cazino. Poți face acest lucru din confortul casei tale, trebuie doar să ai 18 ani împliniți și acces la internet. Cont îți poți face în maximum 2 minute, fără prea multe bătăi de cap. Ai posibilitatea de a juca gratis sau pe bani reali. În cazul în care vrei să afli mai multe detalii, poți intra pe site și o să găsești toate informațiile necesare. 

 

 

 

  • Citește gratuit cărți online. Există o mulțime de pagini web care pun la dispoziția doritorilor o varietate de lecturi interesante, atât în limba română, cât și în engleză. E suficient să cauți câteva titluri interesante și să dedici măcar o oră pe zi acestei activități care te va face să te simți mai bine; 

 

 

  • Vizionează documentare care să  te “îmbogățească” din punct de vedere intelectual. Nu trebui să plătești pentru a te uita la acest tip de materiale. Majoritatea sunt gratuite. Trebuie doar să cauți câteva teme care ar putea să-ți fie pe plac (construcția anumitor baraje, Delta Dunării etc);

 

  • Fă sport alături de un instructor specializat. Există mai multe variante pentru a realiza acest lucru. Dacă, înainte de criza Covid 19, mergeai la sală și lucrai alături de un antrenor, acesta te va putea putea ghida, în continuare, online. Trebuie doar să discuți cu el, însă așteaptă-te ca serviciile să fie contra cost. Poți, totuși, să  beneficiezi și de lecții gratuite alături de un instructor. Există pe YouTube o mulțime de sesiuni și programe înregistrate, care te vor ajuta să arăți bine când se va termina izolarea la domiciliu. Încearcă să îți menții o stare bună și fii pozitiv. Vara se pregătește să vină, iar coronavirusul nu va ține o veșnicie!

 

 

  • Participă la un curs online. Îți vei ocupa timpul și o să te alegi și cu o diplomă care ți-ar putea fi utilă. Fie că vrei să-ți perfecționezi limba engleză, să faci copywriting sau să înveți să te coafezi, important este să alegi ceva care te va relaxa și va fi util în viitor. 

 

 

Așadar, dacă timpul trece prea greu în Ocna Mureș, găsește în lista de mai sus câteva activități care ți se potrivesc și îmbunătățește-ți starea de spirit!

 

sursa foto: shutterstock.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.