Cu siguranță, a avea posibilitatea să îți construiești o piscină proprie este mai mult decât îndeplinirea unui vis. Dacă în trecut nici nu puteam să ne imaginăm o astfel de realizare, ei bine, în prezent această facilitate este mai mult decât necesară în cazul persoanelor care locuiesc la casă și au posibilitatea de a se bucura de beneficiile sale.

Totuși, a avea o piscina proprie nu înseamnă doar aspecte avantajoase, ci și numeroase elemente asupra cărora trebuie să ne orientăm atenția, precum sunt metodele cele mai recomandate pentru curățare sau altele similare.

Care este perioada propice pentru a începe construcția unei piscine proprii?

În functie de perioada în care dați startul realizării unei piscine depinde foarte mult daca veți apuca să vă bucurați de ea în sezonul următor. De exemplu, perioada ideală în care vă puteți apuca de toate demersurile necesare este anotimpul tomnatic, deoarece astfel veți beneficia de suficient timp încât să puteți amenaja și spațiul dimprejurul piscinei. De asemenea, terenul va fi umed și va presupune ușurință în realizare.

Așadar, pentru a vă putea bucura de zilele călduroase de vară cu ajutorul piscinei proprii, trebuie să luați în calcul cele mai bune perioade.

De asemenea, zona în care veți construi piscina trebuie să țină cont de următoarele elemente:

  • Dacă amplasați piscina într-o zonă în care soarele este din belșug, atunci temperatura apei va fi cu mult mai placută decât dacă alegeți o locație ferită de razele solare.
  • Locația piscinei trebuie să fie ferită de vânt, deoarece acest fenoment natural poate influența înotul.
  • Recomandat ar fi ca terenul pe care veți construi piscina să fie stabil, astfel încât să aveți un control mai eficient asupra scurgerilor, dar și pentru a nu irosi sumele de bani necesare construcției.
  • Cu cât terenul este mai bine drenat, cu atât apa nedorită cauzată de ploile puternice va fi absorbită mai repede.
  • Trebuie să vă alegeți o locație de amplasare care să fie ferită de creșterea arborilor.

 

Sistemul de filtrare ales pentru piscina proprie trebuie să facă parte ori din categoria de filtre tradiționale ori din filtrarea monobloc (denumită și suprabord). În cazul în care optați pentru sistemul de filtrare tradițional, atunci trebuie să aveți în vedere circulația corectă a apei.

Tehnicile de filtrare au la bază o serie de sisteme de filtrare:

  • Filtrul de nisip: permite realizarea curățeniei apei prin proces de direcționare contra curentului, însă prezintă un consum al apei destul de ridicat, precum și necesitatea amplasării unui racord la fiecare scurgere.
  • Filtrul de unică folosință: acesta prezintă multiple straturi, însă necesită înlocuirea cu unul nou în momentul în care este murdar. Totuși, deși este de unică folosință, acest filtru este o soluție eficientă, practică și indicată în momentul în care se dorește economisirea.
  • Filtrul cu cartuș: avantajul oferit de acest model constă în prezența unei membrane perisabile, ce are rolul de a reține impuritățile. De asemenea, filtrul cu cartuș este un produs extrem de eficient, având o durată de viață de 4 sau 5 ani. Totuși, necesită o curățare cât mai des efectuată.
  • Filtrul cu diatomite: reprezintă o măsură ce se poziționează în topul de eficiență, însă presupune și cele mai însemnate costuri.

Pompa de piscină reprezintă acel produs care sprijină aplicarea circulației apei. Pentru ca apa să fie filtrată constant este necesară pompa de piscină, care are rolul de a pune apa în mișcare. Caracteristica principală a unor astfel de accesorii piscina constă în faptul că acestea sunt auto-amorsante după umplerea prefiltrului, fiind create spre a prezenta un debit cât mai puternic la o presiune foarte scăzută.

În momentul în care optați pentru echiparea piscinei cu accesorii piscina cât mai diverse, așa cum sunt jeturile de apă, cascadele sau altele similare, este o necesitate sa aveți în vedere calibrarea pompei. De asemenea, tot de acest produs depinde, în mare măsură, buna circulație a apei din piscină, astfel încât debitul pompei trebuie să fie calibrat conform caracteristicilor bazinului.

Totodată, atunci când luați în calcul buna funcționare a piscinei, trebuie să vă referiți și la modalitățile de curățare, atât din punctul de vedere al apei, cât și al pereților bazinului, pentru că timpul petrecut în interiorul său să fie pe deplin o experiență plăcută.

În acest sens, este indicat să consultați și o persoană specialistă în domeniu, care să efectueze toate verificările sau schimbările pieselor defectate, precum și achiziționarea celor mai bune produse dedicate unei bune funcționalități a piscinei. Un bun exemplu în acest sens este furnizorul de top din domeniu, magazinul-de-piscine.ro. Pentru mai multe informații, puteți contacta unul dintre reprezentanții acestei echipe.