De mult timp implanturile cu silicon nu mai reprezintă un subiect tabu, această procedură numărându-se printre cele mai frecvente şi solicitate intervenţii chirurgicale de natură estetică.

De obicei, implanturile cu silicon se pun din două motive: dorinţa pacientelor de a avea un bust mai mare, care vine din nevoia acestora de a se simţi mai bine în pielea lor sau din  necesitatea reconstrucţiei mamare (după o operaţie de mastectomie, de exemplu).

Intervenţia chirurgicală de mărire a sânilor nu durează foarte mult (de regulă, sub două ore) şi nici nu necesită internarea pacientei mai multe zile. Intervenția se desfăşoară în mai multe etape şi impune respectarea unor măsuri preventive în perioada postoperatorie.

 

Pregătirea pentru intervenție

 

Dacă te-ai hotărât să faci o astfel de intervenţie, va trebui să respecţi câţiva paşi înainte de operaţie:
● Evitarea medicamentelor anticoagulante;
● Realizarea unui set complet de analize şi investigaţii medicale (analize de sânge, radiografie, ecografie, electrocardiograma);
● Renunţarea la fumat;
● Prezentarea istoricului medical al familiei (pentru că medicul să ştie dacă au existat probleme ce pot interfera cu intervenţia chirurgicală).

Operaţia de augmentare a sânilor implică următoarele etape: anestezia (de regulă, se face anestezie generală), incizarea, introducerea protezelor mamare şi sutura plăgii.

Intervenţia se efectuează sub anestezie generală. Implantul va fi introdus printr-o incizie de 3-5 centimetri lungime, făcută sub sân.

Recuperarea după operație


În primele două-trei zile după operaţie, se recomandă repaus la pat, fiind permise doar mişcările uşoare. De asemenea, va trebui să porţi un sutien special şi să eviţi activităţile fizice intense. Timpul de recuperare poate varia de la o persoană la alta, iar evoluţia stării de sănătate va trebui monitorizată de medic.

Nu în ultimul rând, imediat după operaţie, este posibil să fie resimțită o senzaţie de disconfort, o sensibilitate accentuată sau câteva dureri uşoare. Este un efect normal şi nu ar trebui să reprezinte motive de îngrijorare.

Cât despre rezultatele finale, acestea vor putea fi evaluate corect abia la trei luni postaugmentare, când urmele operaţiei dispar. În primele săptămâni de la intervenţia chirurgicală, sânii se pot simţi mai tari sau pot părea mai mari decât ţi-ai fi imaginat. Nu îţi face probleme, inflamarea ţesuturilor este o consecinţă firească după orice intervenţie chirurgicală, iar procesul de recuperare va dura o vreme, timp în care va trebui să te înarmezi cu multă răbdare. După şapte zile, va trebui să te întorci la clinică pentru controlul post-operator, ce presupune schimbarea bandajelor şi evaluarea procesului de vindecare.

Dacă te-ai hotărât în privința unui implant, trebuie să știi că la Cronos Med, medicina, frumuseţea şi inovaţia se îmbină armonios, motiv pentru care alegerea protezei se face individual pentru fiecare pacientă în parte, pe baza unor măsurători exacte introduse într-un program computerizat, iar protezele sunt garantate 10 ani din punct de vedere al integrităţii lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.