Mai devreme sau mai târziu, vine un moment în viața fiecăruia dintre noi când ne dorim propria locuință. Unii preferă spațiul și flexibilitatea din zona suburbană, în timp ce pe alții îi atrage confortul unui trai în mijlocul orașului. Alegerea între cumpărarea unui apartament sau a unei case depinde de situația ta financiară, preferințe, obiective și stil de viață. De la preț la dimensiune ori cerințe de întreținere, ambele proprietăți imobiliare oferă, atât beneficii, cât și inconveniente.

Nu există variantă care să se potrivească tuturor, deoarece fiecare locuință este concepută pentru a răspunde nevoilor ocupanților. Alegerile sunt întotdeauna greu de făcut. Când vrei să te muţi în casa nouă, ai posibilitatea de a alege între un apartament situat într-un bloc şi o casă la curte. Şi, mai mereu, alegerile sunt destul de greu de făcut.

Atunci când îți cumperi o casă te poți bucura de libertate deplină când vine vorba de amenajări interioare sau exterioare și, în plus, nu vei mai fi nevoit să ții cont de câtă gălăgie faci în timpul amenajărilor, pentru că nu ai vecini nici sus și nici jos.

De asemenea, la casă, spațiul de locuit vine cu o suprafața mai mare și cu avantajul adus de o curte: loc de parcare garantat și gratuit, iarbă, umbră, o grădină și flori, poate și animale de companie. În timp ce la bloc, parcările sunt mai puține decât numărul de automobile, iar aglomerația este mult mai mare.

Ce trebuie să mai știți este faptul că, de obicei, în apartament se face curățenie mult mai repede tocmai datorită spațiului mai mic, în timp ce la casă, după ce ai făcut curățenie în interior, trebuie să faci și în exterior.

Pe de altă parte, casa implică costuri ridicate cu amenajarea și întreținerea. De asemenea, suprafața mai mare a casei implică și costuri mai mari la încălzirea pe timp de iarnă. În plus, tot timpul vei avea ceva de reparat sau de amenajat. Atât în interior cât și în exterior. La casă, de obicei, costurile de întreținere sunt cu circa 35-50% mai mari. Pe de altă parte, la casă poți investi în noile tehnologii cu combustibil neconvențional și instalații cu panouri solare, cu ajutorul cărora încălzești apa, ceea ce va duce la scăderea costurilor de întreținere, investiția putând fi, astfel, recuperată.

În altă ordine de idei, o locuință la bloc înseamnă și mai puține costuri pe viitor. Nu necesită reparații și întreținere la exterior, așa că nu trebui să vă faceți probleme pentru tunsul gazonului, îngrijirea grădinii și a gardurilor sau curățatul copacilor, lucruri pe care trebuie să le ții din scurt la o casă. În afara apartamentului, toate sarcinile revin asociației de proprietari, iar asta vă aduce mai mult timp liber și reduceri financiare semnificative. Spre deosebire de o casă, și facturile la utilități sunt mai mici pentru că apartamentele nu sunt foarte spațioase, iar unii dintre pereți sunt împărțiți cu vecinii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.