Mai sunt câteva zile până la ziua votului, iar candidații tuturor partidelor politice încearcă să-i convingă pe cetățeni că programul lor este cel mai bun. De cealaltă parte, marea majoritate a oamenilor știu deja cu cine vor vota și își arată susținerea față de un candidat sau altul.

În comuna suceveană Vama, în cursa pentru fotoliul de primar au intrat mai mulți candidați, însă se pare că tânărul Tiberius Lucuțar are mari șanse să câștige Primăria Vama. Astfel, se pare că „în inima Bucovinei” bătălia electorală se dă între PNL, reprezentat de primarul în funcție Baltag, și Alianța USR PLUS, formațiune politică reprezentată de Tiberius Lucuțar.

Candidatul USR PLUS la Primăria Vama este un tânăr născut și crescut în localitate, care dorește să facă o schimbare în bine în comună și pentru care tinerețea și profesionalismul reprezintă atuuri importante în această bătălie. Acesta a declarat, într-o emisiune la SuceavaLIVE, că în Vama NU găsești niciun lucru bine pus la punct, de la un capăt la celălalt, iar cele care s-au realizat nu sunt suficiente. 

„Am decis să ies în față și din starea de confort pentru că oamenii buni, la noi, nu au acest curaj. Văzând că lucrurile au rămas pe loc, am construit o echipă care vede în mine speranța, iar acest lucru mi-a dat încredere. Administrația locală este plafonată, iar mulți din concetățenii mei nu mai vor să asiste pasiv la această plafonare. Din păcate, Vama a rămas în urmă, în contextul în care în trecut era o comună fruntașă.

Comunei îi lipsește o viziune, adică unde vrem să ducem localitatea peste zece ani. Acum, lucrurile nu se prea întâmplă la Vama, ceea ce înseamnă că este nepăsare din partea autorităților. Eu le promit oamenilor, în primul rând, transparență totală în administrația publică, pentru că acum nu știe nimeni ce se întâmplă în Primărie, iar societatea civilă nu este întrebat despre nimic”, a precizat Tiberius Lucuțar.

Tânărul candidat a precizat că, din discuțiile pe care le poartă în această campanie electorală cu cetățenii, reiese că toți vor o schimbare, iar tinerețea, curajul și puterea sa de muncă sunt atuurile care-l fac principala opțiune de vot la aceste alegeri locale.

„Oamenii spun: «Avem nevoie de un primar tânăr!», «Vrem un primar tânăr!». Probabil că ei își doresc o schimbare deoarece s-au săturat de plafonare și, sigur că văd că alte comune ne-o iau înainte și că se dezvoltă, iar noi ciugulim din ceea ce s-ar putea face. Oamenii cu care mi-am propus să fac echipă sunt oameni exact ca mine și m-am asociat cu ei pentru că gândim în aceeași direcție. Sunt oameni tineri, cu viziune, care au muncit pentru ceea ce au”, a declarat Tiberius Lucuțar.

Acesta are în vedere câteva obiective pe care vrea să le implementeze în comuna Vama, între care: înființarea unui Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență bine dotat și funcțional, care poate acționa imediat în cadrul unui incendiu, înființarea Asociației de Turism „Inima Bucovinei”, care va avea ca terminal o Agenție de Turism, prin intermediul căreia antreprenorii din zonă să își promoveze afacerile și să fie promovate obiceiurile din zonă. 

„Peste patru ani vom putea veni în fața oamenilor pentru a le arăta ce s-a realizat și, mai ales, să le arătăm că s-a putut realiza”, a conchis Tiberius Lucuțar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.