Se cunosc din vremurile bune în care duduia economia neagră și s-au revăzut de curând la un eveniment public. Au făcut schimb de zâmbete pe sub măștile ce era obligatoriu să le mai astupe grosul obraz…

Și-au făcut cruce cu limba și au mai zâmbit o dată ușurați că pământul, care „multe știi”, ce binecuvântare, nu poate vorbi…!

Nadia Crețuleac, Ionuț Crețuleac și Marius-Dumitru Răgușitu, căci despre ei este vorba, încă trăiesc din amintirile, pilele și finanțele de demult…

Nadia Crețuleac este director executiv al DGASPC Suceava și știe limpede că atâta vreme cât la putere este PNL, locul său este asigurat.

E un fel de lege nescrisă și are la bază prietenia dintre tatăl său și tatăl partidului.

Și ea este astăzi cuminte, nu mai dansează pe masa nadiancă și, în ceea ce privește disciplina de partid, umilește tot ce prinde psd-ist în fața ochilor.

Soțul său, Ionuț Crețuleac, este un alt executant vechi. Soldat bun ce umple și golește ranița de fiecare dată când este necesar, pentru că are și cu ce și pentru ce.

Este inspector de muncă în cadrul ITM Suceava. Mănâncă o pâine bună, nu este expus și este pe lista de rezervă. Nu-i rău…! Împreună sunt o familie abonată la banul public obținut prin apartenență politică și nicidecum pe merit.

E drept, Ionuț Crețuleac a avut și vremuri mai bune când, subprefect fiind, umilea primari și se credea dumnezeul lor, dar să sperăm că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată.

Marius – Dumitru Răgușitu este șef la Ocolul Silvic Gura Humorului. 

A avut și el vremuri mai bune și liniștite, însă nici azi nu este de plâns.

Asemeni familiei Crețuleac, și el este un beneficiar al partidului. A prins vremurile în care băutul cu lăutari care să-i cânte la ureche erau o normalitate, a fost un mesager important al oamenilor care contează în partid și și-a dus cu seriozitate la final fiecare misiune.

Din acele vremuri, doar băutul pare că se mai regăsește astăzi în portofoliu pentru că, deși este șef, se pare că altcineva deține supremația acolo.

N….. B… are un cuvânt mai greu azi decât Răgușitu, dar atâta vreme cât asta nu se observă în conturi și zerouri și știm doar noi, nu prea contează așa mult.

Spunem că nu afectează conturile șefului pentru că, în 2020, acesta deținea un teren intravilan (810 mp), o casă (140 mp) în Gura Humorului și un autoturism BMW fabricat în anul 2009. Răgușitu avea în conturi 11.854 de lei, dar și vreo 110.000 de lei în fonduri de investiții.

Șeful Ocolului Silvic Gura Humorului a acordat împrumuturi în nume personal către persoane fizice în valoare totală de 135.000 de lei, echivalentul a circa 30.000 de euro. Marius – Dumitru Răgușitu nu avea niciun fel de datorie, conform declarației sale de avere.

Deși nu a obținut alte venituri decât cele de la stat, șeful de ocol de la Humor și-a permis să ofere împrumuturi generoase, să cotizeze și să-i mai rămână!

Bravo lui, bravo Răgușitului!

 Și, totuși, ce au în comun cei trei?

  1. Sunt din vechea gardă a partidului…

  2. Mănâncă zilnic pentru că partidul le-a dat funcții…

  3. Cunosc toate mizeriile legale și ilegale din politica partidului…

  4. Sunt obedienți…

  5. Sunt liberali…

RALUCA BERCEA

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.