Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maiorul Alin Găleată, a relatat o întâmplare cu final fericit de la Câmpulung Moldovesc. Astfel, potrivit acestuia, un cățeluș care risca să să nu mai vadă niciodată lumina zilei, din cauză că a căzut în demisolul adânc al policlinicii municipale, a fost salvat de pompierii militari de la Câmpulung, după un apel al taximetriștilor din zonă.
„Scheunatul răsuna din ce în ce mai tare, iar taximetriștii care staționau în zonă s-au alarmat, auzindu-l pe bietul câine «cerșind» după ajutor.
Probabil în căutarea umbrei, a căzut în demisolul adânc al policlinicii municipale. Mai mult, crezând că este o ieșire, s-a blocat într-o țeavă de scurgere, din fontă, de doar 15 centimetri în diametru…
Taximetriștii, sufletiști, i-au tot aruncat „crănțănele” prin gurile de aerisire, dar scheunatul îndelung era un semnal că bietul animal este în pericol.
Pompierii câmpulungeni au sosit imediat după ce au fost apelați la 112. Militarii au evaluat situația, și după îndelungi eforturi, într-un mediu de-a dreptul neprietenos, l-au eliberat pe cățel din capcana în care s-a prins.
Cu toții au răsuflat ușurați: taximetriștii, cei din policlinică, trecătorii, pompierii și, bineînțeles, cățelul…
Salvatorii l-au predat direct unui medic veterinar, care a preluat puiul de câine pentru o evaluare medicală. La o primă vedere, totul părea în regulă, chiar dacă era deshidratat și flămând…
Totul e bine, mai ales când povestea se termină cu bine.
Felicitări echipajului salvator din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc!”, a scris purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maiorul Alin Găleată, pe pagina de socializare a instituției.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.