Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Asociaţia Română de Ştiinţe Regionale, a organizat worksop-ul cu participare internațională „Tourism and Regional Development” care a reunit personalități din mediul universitar, profesori și cercetători din Romania și din străinătate.

Invitați speciali au fost Peter Nijkamp, Free University of Amsterdam, Olanda fost președinte al Asociației Europene de Științe Regionale, precum și fost presedinte al Asociației Internaționale de Științe Regionale, Karima Kourtit, Royal Institute of Technology, Stockholm, Suedia, Director executiv a Academiei de Științe Regionale, Daniela Luminița Constantin, ASE Bucuresti, președinte al Asociației Române de Științe Regionale, Romeo-Victor Ionescu, Universitatea “Dunărea de Jos Galați”, prim vice președinte al Asociației Române de Științe Regionale.
In cadrul workshop-ului, tineri cercetători, postdoctoranzi, doctorazi, precum și masteranzi de la programul de studiu in limba engleza Planning of New Tourism Products and Destination Management au dezbătut diverse fațete ale turismului cu implicațiile lui în viața economică și socială.
Evenimentul, care a avut o abordare științifică și practică, s-a desfășurat pe data 25 noiembrie la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava și pe 26 noiembrie la Chernivtsi Trade and Economics Institute, Cernauți, Ukraina și la Yuriy Fedkovich Chernivtsi National University. Tema workshop-ului a încurajat discuțiile referitoare la rolul turismului în dezvoltarea economică și socială, cooperarea între universităţi, operatorii de turism, autorităţi locale, agenţi economici din domeniul turismului, în vederea dezvoltării turismului şi promovării eficiente a potenţialului existent. La nivel mondial, turismul este o branşă în creştere şi generează creştere economică în ţările sau regiunile în care este dezvoltat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.