Consilierii locali suceveni vor vota mâine un proiect de hotărâre privind atribuirea în gestiune delegată a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate către SC Transport Public Local SA Suceava.

Votul deliberativului local este foarte important pentru ca, începând cu data de 1 ianuarie 2017, contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate să fie modificat, impunându-se transportatorului TPL Suceava obligația tarifară de a presta serviciul de transport public local folosind tarifele stabilite de Consiliul Local al municipiului Suceava.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat că își dorește ca în municipiul Suceava, la fel ca și în celelalte orașe civilizate, să funcționeze un singur operator de transport.

„Conform noului contract, va trebui să avem un singur operator. Facem noul contract și ne aliniem la normele europene, astfel încât să putem accesa proiectul cu cele 40 de autobuze electrice”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

tpl-suceavalive

Edilul Sucevei a mai arătat că o parte dintre contractele cu operatorii privați, au expirat, acestea fiind doar prelungite, iar o posibilă reprelungire nu este tocmai de dorit. De asemenea, primarul Lungu a precizat că, în urma discuțiilor cu directorul Darie Romaniuc, s-a ajuns la concluzia că noul parc auto al TPL Suceava va putea face față transportului în comun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.