Mai există și în zilele noastre ”oameni” care sfințesc locul unde trăiesc organizând seri speciale, pentru oameni minunați. Acest articol le este dedicat, respectând parțial, acolo unde este cazul, anonimatul lor.

Astăzi are loc la Mediaș, Revelionul Folkiștilor, o continuare a Festivalului Porc Bun, care are ca obiect adunarea unui număr de artiști și oameni din lumea folkului pentru a petrece, fără public, o zi de bucurie. Evenimentul fiind privat, pot să participe la el numai cei invitați de organizatorul Dan Ovidiu Ilcuș sau de sponsorul principal, Cristian Pustai. Din experiențele anilor trecuți pot să spun că este o adevărată onoare să stai la masă și să discuți cu oameni pe care altfel îi vezi doar pe scenă și că glumele acestor artiști care se cunosc de ani de zile sunt de-a dreptul savuroase. Ziua este un spectacol continuu deoarece scena le este dedicată tuturor invitaților iar aceștia nu vor ezita să contribuie la bună dispoziția comună.

O altă asemenea manifestare devenită deja tradiție se va desfășura, miercuri, 6 ianuarie, la Căminul Cultural din comuna Mănăstirea Humorului, cu începere de la ora 2100, când comunitatea mânăstireană se va aduna la primul Bal al Gospodarilor din an. Primarul, Constantin Moldovan și Consiliul Local, au aranjat ca în acest an programul muzical să fie asigurat de Lăutarii Bucovinei și de invitații lor surpriză. Dacă aveți costum popular puteți merge să vedeți ce înseamnă sărbătoare la mânăstireni și să vă bucurați împreună cu ei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.