Festivalul „Tradiții și legende bucovinene”, a III-a ediție, va avea loc duminică,13 septembrie, în comuna suceveană Horodnic de Sus. Evenimentul se dorește să fie o replică a „Comorilor muntelui”, eveniment organizat pe masivul Rarău.

Programul include printre altele vizitarea standurilor expoziționale ale meșterilor populari, producătorilor agricoli, producătorilor tradiționali de produse gastronomice și preparate din lapte, carne, fructe, produse apicole, punerea în scenă a piesei „Ștefane, Măria Ta!”, spectacole susținute de Ansamblul Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu din Suceava și un spectacol de teatru de animație intitulat „Vasilache şi Mărioara” – poveste din Bucovina.

Festivalul continuă cu „Azi în sat îi șezătoare” – spectacol susţinut de ansambluri, grupuri folclorice și interpreți din judeţul Suceava și un recital de poezie populară intitulat „Mușat și Codrul”, susținut de Jupânițele Mușatine.

Audiența va avea parte din nou de un – spectacolul al vetrelor folclorice şi al interpreților de muzică populară din zona Rădăuţi, intitulat „Hora de la Horodnic”.

Manifestarea se va încheia cu un foc de tabără și un impresionat foc de artificii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.