Patrula de poliţie din cadrul compartimentului rutier Vatra Dornei, în cadrul îndeplinirii atribuţiunilor de serviciu vineri, 04 iulie, pe strada Argestru din municipiului Vatra Dornei, a procedat la oprirea în trafic a autoturismului condus de un bărbat de 43 ani, din municipiul Suceava.

În autoturism se mai afla un bărbat de 47 ani, din municipiul Suceava și încă două persoane, bărbat și femeie, cu fizionomie specifică țărilor de origine asiatică, a căror identitate nu a putut fi stabilită, întrucât nu aveau asupra lor niciun act de identitate, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestora si a celorlalţi ocupanţi din autoturismul oprit la sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, în vederea efectuării clarificări situației acestora.

La sediul poliției, a fost constituită o echipă de poliţişti pentru investigarea celor două persoane, acestea declarând verbal în limba engleză că se numesc S. B. de 25 ani, cu domiciliul în Pakistan şi F. B. de 25 ani, cu ultimul domiciliu regiunea Baluchistan, Pakistan.

F. B. a declarat în limba engleză că au intrat în România în urmă cu aproximativ o săptămână, ascunși într-un autoturism din Bulgaria. De aici au venit la București, apoi în municipiul Rădăuți, unde s-au întâlnit cu conducătorul auto și persoana care îl însoțea, urmând să o ducă ea si pe soțul ei în Austria. Aceasta a mai relatat verbal că în noaptea de 03 spre 04 iulie au fost găzduiți de către conducătorul autoturismului și însoțitorul său.

Fiind întrebați de prezenţa în autoturism a celor două persoane străine, conducătorul auto a declarat verbal că le-a luat la ocazie în cursul zilei de 04 iulie, de pe raza municipiului Suceava, primii declarându-le că sunt turiști și vor să meargă în Ungaria, dar nu i-a verificat dacă au acte asupra lor. Același lucru a fost declarat verbal şi de către bărbatul de 47 de ani.

În cauză, poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, față de cele două persoane din Pakistan. De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că cei doi bărbaţi au asigurat adăpostirea și transportul celor doi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, sens în care poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii trafic de migranți, faptă prevăzută și pedepsită de art. art.263 alin. 1 din C. penal.

Cercetările sunt continuate cu cei doi suspecți în stare de libertate, iar pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 263 din C. penal, se va declina competența în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cele două persoane din Pakistan au solicitat acordarea azilului în România pentru motivul că există risc asupra vieții lor în țara de origine, fiind depuși la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.