Joi, 5 martie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, a fost desfăşurată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.45, oamenii legii au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Frătăuţii Noi, mai multe persoane care transportau  colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, care ne-au informat ulterior că au reţinut pe direcţia respectivă în apropierea frontierei, două persoane de cetăţenie ucraineană.

În zona respectivă, au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.846 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 68.398 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în urma întrevederii cu autorităţile ucrainene, poliţiştii de frontieră fac cercetări faţă de cei doi cetăţeni ucraineni sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.