În perioada 18 – 22 august, poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul I.P.J. Suceava au acționat pe raza municipiilor Suceava, Rădăuți și Fălticeni, pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat, precum și a schimbului ilegal de valută.

În cadrul acţiunii au fost verificate 182 societăți comerciale, întreprinderi individuale/familiale și persoane fizice autorizate, ocazie cu care au fost constatate 3 infracţiuni și aplicate 83 sancțiuni contravenționale, toate la Legea nr.12/1990, în valoare de 313 mii de lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 74.639 lei, constând în țigări, băuturi alcoolice, cafea, accesorii auto, bunuri industriale, obiecte de îmbrăcăminte și sume de bani în lei și valută de aproximativ 850 lei.

În perioada 19 – 21 august, echipe mixte formate din polițiști ai I.P.J. Suceava și lucrători silvici au executat o acţiune pe raza județului, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, precum şi pentru controlul circulaţiei materialului lemnos.

Astfel, în cele trei zile, poliţiştii au aplicat 300 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 88.680 lei și au constatat 3 infracţiuni, din care una la legislaţia în domeniul silvic și două la regimul rutier. Tot în cadrul acţiunii au fost confiscați 123,69 m.c. material lemnos, în valoare de 23.674 lei.

La 21 august, au fost depistaţi 3 bărbați cu vârste între 35 și 42 ani, toţi din oraşul Dolhasca, care au tăiat fără drept 7 arbori cu un volum de 5,3 m.c., în valoare de 641,3 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Un bărbat de 37 ani, din comuna Dorna Arini, a fost depistat în timp ce transporta cantitatea de 8,45 m.c. lemn de foc, fără a poseda documente de însoţire. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Astfel de acţiuni vor avea loc şi în perioada următoare pentru descurajarea fenomenului infracţional şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în rândul cetăţenilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.