Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația blocată din cauza condițiilor meteorologice.

Traficul rutier a fost reluat pe DN 2, la kilometrul 446, în localitatea Grănicești, județul Suceava, unde un autocamion a derapat și nu a putut înainta, din cauza lipsei anvelopelor de iarnă. Drumul a fost curățat, însă în continuare ninge în zonă.

Se circulă în condiții de iarnă, ninge și se depune zăpadă pe carosabil pe mai multe artere rutiere din județele: Alba, Bacău, Gorj, Harghita, Iași, Neamț, Sălaj, Suceava și Vaslui. Se acționează cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

În celelalte județe în general se circulă în condiții de ploaie, pe un carosabil umed, fără depuneri de polei.

Toate porturile de la malul Mării Negre au fost închise, din cauza vântului puternic.

Nu sunt restricții în domeniul traficului aerian sau feroviar.

„Sfătuim conducătorii auto să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă, dacă urmează să se deplaseze în zonele în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheață sau polei și să adopte constant o conduită preventivă la volan, pentru a nu fi implicați în producerea de evenimente rutiere!”, transmite Centrul INFOTRAFIC.

Fotografia are caracter ilustrativ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.