Duminică, 31 august, la ora 8:06, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat, prin numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că un bărbat a fost suprins de un mal de pământ.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, se afla într-un şanţ cu o adâncime de aproximativ 3,5 metri, în şantierul din incinta Aeroportului Salcea – Suceava.

Trei echipaje de militari de la Detaşamentul de pompieri Suceava s-au deplasat la faţa locului cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare şi ambulanţa SMURD „C” de terapie intensivă mobilă.

Din păcate, pentru victimă nu s-a mai putut face nimic, medicul SMURD declarând decesul acesteia.

Pentru extragerea trupului neînsufleţit au fost efectuate operaţiuni complexe, deoarece pământul era instabil şi orice vibraţie ar fi putut duce la surparea malurilor, punând în pericol chiar şi viaţa salvatorilor. Ca o măsură preventivă, toate utilajele grele din zonă au fost oprite pe perioada misiunii.

Cu ajutorul accesoriilor specifice, pompierii militari au asigurat malurile, iar doi salvatori au coborât şi au eliberat victima, care avea picioarele îngropate în pământ. După ce a fost prins cu ajutorul centurilor de siguranţă, trupul neînsufleţit a fost extras şi predat autorităţilor în drept.

Misiunea pompierilor militari a durat aproximativ o oră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.