O ieșire la iarbă verde s-a terminat cu o tragedie pentru o familie din Mureș, după ce unul dintre copii și-a împușcat fratele mai mic cu o armă lăsată nesupravegheată.

Un copil de cinci ani a murit, luni, după ce a fost împuşcat în piept de un băiat în vârstă opt ani. Cei doi copii se aflau la un picnic cu membrii familiei, în localitatea Mădăraş din județul Mureș.

La eveniment a participat și un angajat al Ocolului Silvic care avea cu el o armă cu aer comprimat, pe care a lăsat-o nesupravegheată timp de câteva secunde, potrivit reprezentanților IPJ Mureș.

Băiatul de 8 ani a luat arma pădurarului, a îndreptat-o către fratele său mai mic și a tras către el, rănindu-l în zona toracelui. La fața locului a fost solicitată o ambulanță, iar medicii au încercat minute în șir să-l resusciteze pe băiat, însă manevrele au fost în zadar. „Mașina noastră de Terapie Intensivă a ajuns aproximativ în 14 minute la locul intervenției.

Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator s-au inițiat manevrele de resuscitare, s-a efectuat drenaj toracic stâng cu eliminare de sânge din plămân, probabil a fost plămânul. S-a făcut autotransfuzie. Î

n paralel o altă mașină a plecat cu sânge spre locul incidentului, s-a administrat sânge, s-a făcut resuscitare minute în șir, dar din păcate s-a declarat decesul”, a precizat Maria Salanta, șef SMURD Mureș pentru Antena 3.

Polițiștii au anunțat că au deschis o anchetă în acest caz.

„Din primele cercetări efectuate, a rezultat că un minor în vârstă de 8 ani, în timp ce se afla cu familia la o cabană, ar fi manevrat o armă neletală care ar fi fost lăsată nesupravegheată și l-ar fi rănit în mod accidental pe fratele său de 5 ani. Arma este deținută în mod legal de un bărbat de 49 de ani”, a declarat Emanuela Farcaș, purtătorul de cuvânt IPJ Mureș, pentru ziarul Libertatea.

În momentul de față, cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureș.

 

Sursa: Libertatea.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.