În noapte de miercuri spre joi, în jurul orei 01.00, pe DN 17, pe raza localității Prisaca Dornei a avut loc un accident între un autoturism și un autocar.

În urma impactului, șoferul autoturismului, un barbat de 20 de ani, a fost declarat decedat. O singura persoana din autocar (un barbat de 30 de ani), a fost transportata la spital, fiind constienta si cooperanta, dar cu traumatisme in urma accidentului rutier.

La fața locului au intervenit pompierii militari, cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ.

Autocarul, care se deplasa pe ruta Iași – Lyon (Franța), avea 60 de persoane la bord (cu tot cu victima transportată ulterior la spital), iar avariile suferite nu i-au permis să-și continue drumul.

Până la sosirea unui alt mijloc de transport, pompierii militari au luat legătura cu autoritățile locale ale comunei Vama, care au pus la dispoziție un spațiu încălzit, în incinta căminului cultural.

Cu ajutorul a trei microbuze ale pompierilor militari, dar și cu mijloace de transport ale autorităților locale, 57 de persoane s-au deplasat la căminul cultural, urmând să fie preluate ulterior de către un alt autocar, pentru continuarea deplasării.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.