Liderul PMP, Traian Băsescu, a afirmat că partidul său are obligaţia să spere la un procent de peste 5% la alegerile parlamentare până la anunţarea rezultatelor finale.

Cert este că până în ultima clipă, până la anunțarea rezultatului final, noi sperăm, avem obligația și dreptul să sperăm”, a declarat Băsescu la Digi24, care a adăugat că în cazul unui rezultat pozitiv, există riscul ca USR să ceară o excludere a PMP de la coaliţia de guvernare.

Referitor la demisia premierului Ludovic Orban,  Băsescu a spus că este un abandon prematur: „Probabil că în interiorul dorinței de a se realiza o majoritate de dreapta, președintele Iohannis și PNL au luat decizia de a crea acest câmp de negociere prin abandonul prematur, zic eu, al premierului Ludovic Orban”.

Băsescu a găsit şi o explicaţie pentru succesul PSD la alegerile parlamentare, spunând că autorităţile au gestionat prost pandemia: „Spre exemplu, de ce ții transportul public în funcțiune de la 5:00 dimineața până la 23:00 noaptea? De ce ții trei trenuri de lung parcurs pe fiecare direcție în loc să ții unul singur? De ce nu trimiți funcționarii să lucreze de acasă? Ei au deschis războiul cu piețele exact când micul producător își vindea recolta. Măsurile astea, incorecte și uneori fără logică au fost taxate. De asemenea, nu am dubii că modul cum a fost tratată problema bisericii, problema pelerinajelor, a avut impact, pentru că sunt mulți români în situații dificile și mă refer la starea de sănătate. În momente de astea grele omul fuge la biserică, iar biserica a demonstrat și la Sfânta Parascheva și la Sfântul Dimitrie și la Peștera Sfântului Andrei că este un excelent organizator, nu a putut nimeni să le reproșeze nimic”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.