Într-o intervenție telefonică în cadrul unei emisiuni tv, fostul președinte al României, Traian Băsescu a vorbit despre noaptea alegerilor din 2009.

Potrivit fostului președinte, Liviu Dragnea știa în noaptea alegerilor din 2009, că Mircea Geoană a pierdut alegerile.

Mai mult, Băsescu a declarat în cadrul emisiunii că în acea seară a anunțat că a câștigat alegerile cu câteva minute înainte de prezentarea exit-poll-urilor, pentru a-și ține oamenii în secțiile de votare, în condițiile în care știa că cele mai multe sondaje îl vor da câștigător pe Mircea Geoană.
„E prima dată când intervin în toată această dezbatere legată de fraudarea alegerilor. Aș pune o etichetare în stilul meu, e o prostie să se facă această afirmație.
Eu aveam un singur reprezentant în secțiile de votare. Coaliția împotriva mea era UDMR-PC-PNL-PSD. Nu putea să fure un singur om în secția de votare când ceilalți patru erau cu ochii pe el, presupunând că ceilalți patru n-ar fi furat niciun vot.
Înțeleg că toată lumea se întreabă cum de a pierdut Geoană la Constanța. Măi, oameni buni, la Constanța nu am pierdut niciodată, sunt de acolo. Am fost căpitanul de cursă lungă Traian Băsescu. Nici când era Mazăre pe catargul de la hotelurile de prin Mamaia, nu puteam să pierd în Constanța. Acolo am zdrobit PSD-ul întotdeauna și dacă m-aș fi dus să candidez pentru funcția de primar, câștigam Constanța acum doi ani, când au fost alegeri locale”, a spus Băsescu.
„De ce am afirmat, nu imediat după închiderea urnelor, ci cu patru minute înainte, că am câștigat. A fost pe Pro Tv dat acest mesaj. Aveam un singur om în secțiile de votare. Știam că Antenele și Realitatea și TVR îl vor da câștigător pe Mircea Geoană în exit poll-uri.
Știam că va fi umflat rezultatul lui Mircea Geoană cu 1,5%-2%. Atunci, ca să îmi țin oamenii în secțiile de votare și să am certitudinea că vor sta acolo până la numărarea ultimului buletin, am spus că am câștigat. Mesajul meu a fost ca să-i țin în secțiile de votare.
Fața lui Dragnea din spate. Știa exit-poll-urile reale, știa că a pierdut Geoană. Aici vezi cât de tare și-au bătut joc de el. L-au lăsat să creadă că exit-poll-urile care ies pe Antene și la Realitatea sunt reale. Dragnea știa că sunt măsluite.
În mod cert, Dragnea și Ponta știau ce știam și eu, că la Antene, la Realitatea și, probabil, la TVR se vor da sondaje măsluite”, a mai spus fostul președinte.
Întrebat dacă Dragnea și Ponta știau rezultatul alegerilor sau trădaseră și așteptau rezultatul trădării, Băsescu a răspuns: ”Presupun că știau, pentru că altfel ar fi behăit și Dragnea, vă asigur. Nu am niciun element să spun că oamenii ăștia au trădat”.