Klaus Iohannis a câştigat un nou mandat la Palatul Cotroceni, după ce a obţinut peste 66,10 % din voturile românilor. Diferenţa faţă de Viorica Dăncilă este de peste 2 milioane de voturi doar în ţară. Traian Băsescu a declarat că preşedintele poate fi declarat rege, „cu un asemenea scor”.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că având în vedere scorul pe care l-a obținut în turul al doilea al prezidențialelor, Klaus Iohannis poate fi declarat ”uns al lui Dumnezeu”.

”Putem să-l declarăm rege cu scorul ăsta. Nu e scor de competiție prezidențială, e scor de uns al lui Dumnezeu”, a spus Traian Băsescu la o emisiune TV.

Europarlamentarul PMP a subliniat, însă, că Iohannis nu va putea modifica actuala Constituție.

”Nu va reuși sa modifice Constituția. Are nevoie în Parlament de două treimi de oameni. Orice modificare la Constituție are multe argumente și de o parte și de alta. Această Constituție este excepțională din punct de vedere al echilibrelor în stat. România are o bijuterie de Constituție care e făcută pentru politicieni extrem de corecți”, a mai spus Băsescu.

Fostul președinte a atras atenția că, în acest moment, statul român funcționează foarte prost, nu  avem funcționari publici calificați și s-a mers foarte departe cu politizarea.

După numărarea a 100% din voturi exprimate în România şi a 99,40% din voturile celor din Diaspora, în cadrul alegerilor prezidenţiale 2019, Klaus Iohannis a fost cotat cu 66,10%, iar Viorica Dăncilă cu 33,90%.

 

 

 

 

Sursa: www.observator.tv

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.