Fostul președinte al României, actualul președinte al Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a fost alături de membrii PMP Suceava, la lansarea acestora.

În discursul său, Băsescu a menționat că acum electoratul se află în fața unui test, unde vor avea de ales între politicienii pe care îi văd de 20 de ani și politicienii noi. Acesta este convins că electoratul va realiza o surpriză și vor reacționa pozitiv prin votarea candidaților PMP.

Fostul președinte al României a adus în discuție unele probleme care se regăsesc atât la nivel național, cât și la nivel local.

„Vreau să știți că în Constituția României este cheia corectitudinii acestei campanii. Urmare a procesului de descentralizare, o mare parte din drepturile fundamentale ale cetățenilor s-au transferat de la Guvern la administrațiile locale”, a menționat Băsescu.

Fostul președinte al României a făcut referire la articolul 32 din capitolul 2, „Drepturi și libertăți fundamentale – Dreptul la învățătură”. Astfel, dreptul la educație s-a transferat ca responsabilitate foarte multă către administrațiile locale, odată cu transferul școlilor de la minister către administrația locală. Abandonul școlar a crescut foarte mult în România în ultimii ani. Cifrele arată o creștere constantă a abandonului școlar; momentan, România ocupă primul loc în Uniunea Europeană, cu un procent de 18%.

Traian Băsescu a adus în discuție și sistemul de sănătate al românilor.

„Vedem acum la televizor situația din sistemul de sănătate. Am sesizat-o de mult timp, în urma unui raport al Comisiei Prezidențiale din 2008. Rezultatul raportului a fost un proiect de Lege a Sănătății care să introducă competiția între spitale”, a declarat Băsescu.

Președintele Partidului Mișcarea Populară i-a îndemnat pe viitorii primari și membri ai Consiliului Local să vegheze la dotarea spitalelor și la creșterea calității serviciilor medicale.

„Transparența în administrația publică locală înseamnă ca toate contractele primăriei să fie trecute pe site-ul primăriei, iar facturile care intră să fie afișate cu valoare și motivul solicitării de plată. Asta ar însemna punerea sub control public a primăriei în raport cu cetățeanul care plătește”, a concluzionat Traian Băsescu.

Președintele PMP a subliniat faptul că PSD și PNL nu sunt așa mari cum își spun, ci sunt „mici, corupte și depășite de vreme”. Potrivit acestuia, sunt partide politice cărora le-a venit timpul să iasă de pe principala scenă politică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.