Preşedintele Republici Moldova, Nicolae Timofti, a semnat ieri decretul prin care i-a oferit fostului președinte român Traian Băsescu, dar și soției sale, Maria Băsescu, cetățenie moldovenească.

Băsescu consideră lista ANAF „corectă, dar incompletă” sursa psnews.ro

Traian Băsescu a anunțat încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldovenească, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte.

În cadrul unei vizite din aprilie 2015, la Chişinău, Traian Băsescu a spus că renunţă, pentru moment, la ideea de a solicita acordarea cetăţeniei moldoveneşti, invocând faptul că situaţia politică din această ţară nu este propice pentru un astfel de demers.

„Anterior am declarat că, în prima vizită efectuată la Chişinău, în calitate de fost preşedinte, voi solicita să primesc cetăţenia moldovenească. Nu am făcut-o fiindcă situaţia politică din Moldova nu este propice pentru aşa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova”, a declarat Traian Băsescu, în aprilie 2015.

În cadrul acelei vizite, Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care i-a transmis că nu va fi o problemă acordarea cetăţeniei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.