Fostul președinte Traian Băsescu a lansat un atac dur împotriva lui Raed Arafat, șeful DSU. Fostul președinte al României a transmis că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) „a distrus sistemul de salvare din România”, iar dacă cineva ar face o testare a paramedicilor „ne-am trezi cu un dezastru”.

„Arafat a distrus sistemul de salvare din România. La locul accidentelor ajung paramedici. Dacă cineva ar face o testare a acestora, mă tem că ne-am trezi cu un dezastru. Aș atrage atenția asupra acestui aspect, asupra pregătirii acestora. Există și o expresie jurnalistică: paramedicii s-au chinuit”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Totodată, Băsescu este de părere că noua tulpină britanică este mult mai agresivă și de aceea țara ar trebui să intre în lockdown. 

„Lockdownul este necesar în momentul de față, dacă vrem să diminuăm numărul morților. Această tulpină este mult mai agresivă, a ajuns de trei luni și în România, deci singura soluție e lockdown. Până să ne vaccinam, trebuie să stăm cuminți acasă, mai ales că nu avem deocamdată numărul de vaccinuri”, a mai spus politicianul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.