Primarul comunei Panaci, Vasile Cozan, a trimis la Suceava un ultim dar pentru ÎPS Pimen pe care l-a prețuit, la fel ca întreaga comunitate de la Panaci. Arhiepiscopul era Cetățean de Onoare al comunei, încă de anul trecut, iar acest titlu l-a apropiat și mai mult de această comunitate.

Tot atunci, ÎPS Pimen i-a mărturisit primarului că, după ce va muri, își dorește să îi facă umbră un brad pentru că iubește tare mult natura.

„Traista lui Panac”, care a ajuns la căpătâiul ÎPS Pimen, are în ea, din partea oamenilor și a primarului de la Panaci, flori frumos mirositoare, fotografii-mărturie a unor binecuvântate momente și, în plus, un brăduț care va fi plantat mâine în zona mormântului de la Sihăstria Putnei.

Cunoscut de întreaga comunitate ca un om cu permanentă credință în Dumnezeu, primarul Vasile Cozan, vorbește cu optimismul atât de caracteristic lui despre acest moment greu pentru județul nostru.

„Avem convingerea că sufletul Părintelui Arhiepiscop Pimen se va odihni la umbra bradului nostru, așa cum ne-am înțeles. După o viață închinată credinței și Bucovinei,  Înaltpreasfinția Sa  nu are cum să se despartă de noi. Va fi alături de noi la fiecare pas, va fi în rugăciunile noastre, iar memoria Sa va fi vie pentru totdeauna. Ultimele sale dorințe,  atât de simple, ne mai arată o dată că adevăratele valori nu costă averi și va trebui să le împrumutăm și noi de la Simbolul credinței din Bucovina, ÎPS Pimen”, a transmis primarul comunei Panaci, Vasile Cozan.

Trupul neînsuflețit al Arhipăstorului va fi apoi depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.