Locatarii din blocul nr.1, de pe strada Libertății, din municipiul Suceava, se opun proiectului de hotărâre privind schimbarea de destinație a străzii Libertății din stradă în parcare.

„Acest proiect a fost inițiat de Primarul Mun. Suceava și este propus, fără consultarea riveranilor, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Suceava, din data de joi, 24 octombrie. 

Accesul pe strada Libertății a fost restricționat exclusiv pentru autoturismele Instituției Prefectului, prin montarea ilegală de indicatoare rutiere, fapt care a fost deja amendat în multiple rânduri de Serviciul Poliției Rutiere. Mai mult, Primăria intenționează să monteze abuziv o barieră auto, conform Certificatului de Urbanism nr. 1429 din 09.10.2019, pentru a interzice accesul pe str. Libertății atât riveranilor, cât și restului cetățenilor din Mun. Suceava”, transmite un comunicat al locatarilor din blocul nr. 1 de pe strada Libertății.

Potrivit sursei citate, se încearcă astfel privatizarea domeniului public al Municipiului, contrar interesului cetățenilor și în beneficiul exclusiv al Instituției Prefectului Județului Suceava.

De asemenea, legea este încălcată cu bună știință, deoarece gararea și parcarea autovehiculelor la mai puțin de 5 m de ferestrele camerelor de locuit este interzisă de “Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației”, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 119/2014”, mai transmite comunicatul.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.