Vineri,  18 martie 2022, la ora 22.04, o patrulă din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Vadu Moldovei a depistat pe raza localității Boroaia, pe DN 15C, circulând pe direcția Praxia – Boroaia, un TIR încărcat cu lemne. Vehiculul Mercedes Benz cu remorcă, condus de Andrei S., a fost oprit de polițiști. Șoferul le-a prezentat un aviz de însoțire al mărfii pe care îl avea pe telefon, aviz pentru un volum de 38,24 mc lemn rotund rășinoase specia molid. 

La o primă vedere, agenții au observat că în vehicul erau lemn de brad, astfel că TIR-ul a fost dus la Ocolul Silvic Fălticeni. 

Luni, 21 martie, reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au inventariat materialul lemnos rezultând 32,65 mc lemn rotund lucru specia brad și 6,82 mc lemn rotund lucru specia molid.

Cum pentru lemnele de brad nu existau acte, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de „transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport” și „fals informatic”. 

Lemnele fără acte, în valoare de 19.067,6 de lei, au fost confiscate și predate în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.

De asemenea, ansamblul rutier în valoare de 70.000 de euro a fost indisponibilizat și depus în camera de corpuri delicte a IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.