Veste bună pentru municipalitate. Licitația pentru achiziția a cinci mini-autobuze a început, urmând a se stabili dacă singura firmă care și-a depus oferta este eligibilă.

„Marți a avut loc licitația pentru achiziția a cinci autobuze noi, de capacitate mică. A fost o singură ofertă, prin licitație electronică, este vorba de aceeași firmă care a furnizat și celelalte autobuze mici care circulă pe străzile Sucevei. Deocamdată, pentru că licitația este electronică nu putem ști valoarea. După ce va fi declarată eligibilă se va putea vedea și valoarea autobuzelor. Sperăm să fie eligibilă și să putem să aducem aceste autobuze mici la Suceava, pentru că sunt autobuze așteptate la Suceava, mai ales de cei din Burdujeni-Sat și din Ițcani, unde sunt străduțe mici, chiar și Zamca, unde autobuzele mai mari nu pot pătrunde”, a explicat primarul.

Odată ce licitația se va finaliza mini-autobuzele vor putea fi aduse în Suceava și trimise pe traseu. Cel mai probabil, aceste autobuze vor suplimenta parcul auto ce va circula pe traseele nerentabile din cartierele sucevene.

Cei care merg cu autobuzul zilnic au observat, cel mai probabil, că Primăria a instalat cele 11 refugii din stațiile de autobuz din oraș. Deși teoretic pe ele se vor afișa programele și traseele pe care circulă autobuzele, pe pereții refugiilor au apărut deja afișe din cele mai diverse.

„De asemenea, așa cum cred că ați văzut deja, s-au adus cele 11 stații. La Policlinică și la Bancă, pe o parte și pe alta sunt stații mari, iar stații mici sunt în stațiile Obcini-Premier, George Enescu-Mobilă, George Enescu-Dorna, Mărășești, în zona Bazarului, la Primăria din Burdujeni, la Torino și la intersecția dintre Plevnei și Vasile Pârvan.

Acestea sunt stații moderne, au loc de afișaj pentru programul de transport public, l-am rugat pe domnul director de la TPL să afișeze aceste programe. În felul acesta oamenii pot să circule civilizat, vor putea să știe când circula aceste autobuze. În total, toate cele 11 stații au costat 69.000 de lei”, detaliază Ion Lungu.

Să sperăm că, într-adevăr sucevenii vor putea să circule cu mijloacele de transport în comun în mod civilizat, și să sperăm că achiziția de autobuze nu se va opri aici. Parcul auto al TPL a fost copleșit în ultimul timp, din cauza defecțiunilor tehnice ale autobuzelor, care circulă deja de 10 ani pe străzile noastre.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.