După un an 2020 în care pe Aeroportul din Suceava traficul aerian a scăzut la jumătate față de 2019, având mai multe luni fără zboruri, în 2021 dă semne de revenire. Astfel că, pe parcursul anului 2021, aproximativ 340 de mii de pasageri au ales să zboare de pe unul dintre cele mai moderne aeroporturi din țară.

Dacă în primul trimestru activitatea a fost destul de timidă, începând cu trimestrul al doilea aceasta s-a intensificat. În luna august a.c Aeroportul din Suceava a deservit cei mai mulți pasageri, respectiv 63.905, având 595 de mișcări. În ceea ce privește mișcările aeriene cea mai intensă lună a fost octombrie 2021, cu 613 zboruri.

 

De la redeschiderea Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava din 2015 și până în 2019 traficul aerian a crescut constant, ajungând la 430.123 de pasageri, în 2019. Situația pandemică și-a pus amprenta puternic pe activitatea aeroportuară, iar în 2020 traficul aerian a scăzut cu aproximativ 56% față de 2019. Altfel spus doar 189.000 de pasageri au zburat de pe Aeroportul din Suceava către destinațiile interne și externe.

La finalul acestui an există o creștere semnificativă raportată la anul precedent de 80%. Totuși, în contextul pandemic, dar și beneficiind de unele întâmplări favorabile, de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” au zburat avioane ale companiilor TAROM, Wizz Air, Ryanayr, Blue Air, Corendon, Air Bucharest etc.

„Anul 2021 a fost din punct de vedere al traficului de pasageri pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava un an în care am recuperat peste 80 la sută din traficul de pasageri înregistrat înainte de pandemie. Odată cu finalizarea terminalului II se așteaptă o creștere semnificativă a numărului de curse și pasageri. Sperăm ca investițiile făcute Consiliul Județean Suceava să se reflecte în noi destinații de pe Aeroportul sucevean”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava, Cristi Crețu.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.