Consiliului Local Suceava va dezbate joi, 29 noiembrie un proiect prin care se dorește modernizarea transportului public în oraș. Potrivit proiectului de hotărâre contribuția de la bugetul local la acest proiect se ridică la 2,28 de milioane de lei, ceea ce reprezintă 2 la sută din valoarea totală.

Din acești bani se va construi o autobaze moderne, se vor moderniza stațiilor de transport public, se va achiziționa  stații de încărcare pentru autobuzele electrice, dar și strada Vasile Pârvan va fi modernizată..
Autobaza va asigura condițiile optime de staționare, încărcare și întreținere a mijloacelor de transport public-autobuze electrice-, precum și condiții bune de muncă angajaților, în vederea creșterii calității serviciilor publice de transport în comun.

Proiectul mai prevede amenaja a 54 de stații de călători din care 31 vor avea și panouri de informare, la alte 16 vor fi montate doar panouri de informare, iar șapte stații noi vor fi fără panou de informare. Un aspect extrem va fi instalarea a 22 de e-ticketing.

Prin proiect se vor cumpăra 25 de autobuze electrice de mari dimensiuni și 10 autobuze electrice de mici dimensiuni.

 „Implementarea proiectului va conduce la îmbunătățirea semnificativă a calității serviciului de transport public local și la eficientizarea acestuia, aspecte determinante în orientarea cetățenilor către acest mod de transport. In consecință, se estimează creșterea numărului de utilizatori ai transportului public, în principal proveniți din relocarea modală: de la autovehicul personal la transportul public. Prin acest transfer se vor reduce emisiile de echivalent C02, contribuind direct la atingerea obiectivul specific 4.1 din Programul Operațional Regional 2014-2020”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul Ion Lungu.

Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni din care 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.