Polițiștii împreună cu specialiștii din cadrul Comisariatului Regim Silvic și Cinegetic Suceava au aplicat 25 de sancțiuni în valoare totală de peste 50.000 lei pentru încălcarea legislației domeniului silvic.

Un tânăr de 23 de ani din comuna Cornu Luncii a fost prins când transporta material lemnos fără a avea înscrise codurile online și offline pe avizul de însoțire a mărfii. Materialul lemnos în cantitate de 17,37 m.c. avea o valoare de aproximativ 3.500 lei și a a fost lăsat în custodia lucrătorilor silvici, conducătorul auto fiind sancționat cu suma de 2.000 lei. Un alt bărbat de 69 de ani, proprietar de pădure, s-a ales cu dosar penal, după ce a tăiat ilegal 25 de bușteni, din care 15 tulpini, în volum de 28,01 m.c.
Pe raza comunei Vama, polițiștii au oprit pentru control un autovehicul condus de un localnic de 42 de ani. După verificări s-a descoperit că acesta transporta material lemnos fără documente legale. Lemnul, în valoare de aproximativ 8.000 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama, șoferul fiind sancționat contravențional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.