Poliţiştii Serviciului Rutier Suceava din cadrul IPJ Suceava au organizat şi desfăşurat luni, 29 septembrie, o acţiune punctuală de verificare în trafic a respectării legislaţiei în domeniul transporturilor rutiere publice.

Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenționale, în valoare de 17.800 lei şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizat un autovehicul.

Un bărbat de 51 ani, din comuna Arbore, a fost identificat pe DN 2K, în timp ce efectua transport de persoane cu microbuzul, iar în urma controlului, polițiștii au stabilit faptul că acesta transporta cu 10 persoane în plus față de numărul de locuri menţionat în certificatul de clasificare.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 4 mii de lei.

Un bărbat de 46 ani, din comuna Moldovița, a fost identificat de polițiști pe DN 2E, în comuna Păltinoasa, în timp ce transporta cu autoutilitara cu semiremorcă, cantitatea de 41,92 m.c. material lemnos. În urma controlului, polițiștii au stabilit faptul că avizul de însoţire este completat necorespunzător, iar semiremorca avea montate anvelope uzate peste limita legală. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 4 mii de lei și reţinerea materialul lemnos în vederea stabilirii provenienței acestuia.

Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare al semiremorcii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.