În data de 04.01.2020, polițiștii Serviciului Arme, Expolzivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au desfășurat o acțiune de control a posesorilor de permise de port armă, fiind verificate și condițiile de depozitare a armamantului și muniției.
Au fost verificați 8 de deținători autorizați de arme șu au constatat două infracțiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, prev. şi ped. de art. 342 alin. 6 din Codul penal, fiind întocmite două dosare penale.
De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale prevăzute în Legea 295/2004 cu privire la regimul armelor și munițiilor, în valoare totală de 500 lei.
Au fost indisponibilizate 3 arme neletale cu destinația autoapărare și 4 cartușe neletale cu bilă de cauciuc;
Totodată, au fost emise două dispoziții de anulare a dreptului de deținere, respectiv port și folosire a armelor neletale.
La data de 04.01.2020, polițiști din cadrul S.A.E.S.P. – I.P.J. Suceava, în baza Planului de acțiune, i-au identificat pe un bărbat de 63 ani, din com. Șcheia, posesor al permisului de armă cu valabilitate până la data de 30.10.2019 și pe un tânăr de 29 ani, din mun. Suceava, posesor al permisului, cu valabilitate până la data de 05.12.2019, care nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilității permiselor de armă și nu au depus armele deținute la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea acestora.
În cauză s-au întocmit două dosare penale pentru comiterea infracţiunii de “nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.