Localitatea Kraljevo, din Serbia, găzduiește, în acest week-end, a 18-a ediție a Campionatului Balcanic de Juniori U18 (Balkan Athletics U18 Championships 2021), un important concurs de atletism inclus în calendarul competițional internațional al anului 2021. Competiția este adresată atleților din categoria Juniori 2 (Under 18) din state precum Austria, Slovenia, Bulgaria, Grecia, Croația, Serbia, România, Republica Moldova, Turcia, Armenia, Ucraina, Azerbaijan, Kosovo, Georgia, Bosnia și Herzegovina, Cipru, Israel și Muntenegru. 
România va participa cu un lot de 37 de sportivi din întreaga țară, înscriși pe mai multe probe (feminin și masculin), ce vor fi însoțiți de 17 antrenori. Printre atleții români ce se vor lua parte la Balcaniadă se numără și trei  sportivi legitimați la CSM Dorna Vatra-Dornei și antrenați de profesorul Cristian Prâsneac. Aceștia s-au calificat la Campionatul Balcanic în urma participării la competițiile desfășurate în acest sezon competițional în aer liber.

Lotul ce se va deplasa în Serbia se va reuni pe 11 august, la București, în aceeași zi urmând să fie efectuat și testul PCR. Plecarea sportivilor și a antrenorilor spre Kraljevo este programată pentru ziua de joi, 12 august, ora 7.00.

Concursul se va desfășura la masculin / feminin, pe mai multe probe: triplusalt, 100 metri garduri, 100 metri, 400 metri, 800 metri, 1.500 metri, 3.000 metri, ștafeta 4×100 metri, săritura în lungime, săritura în înălțime, triplusalt, aruncarea ciocanului, aruncarea greutății, aruncarea discului, aruncarea suliței, etc.

Ceilalți 35 de sportivi incluși în delegația României sunt legitimați la cluburi precum: CSM Galați, CSS Hunedoara, CSS Bacău, CS Pandurii Târgu Jiu, CSȘ Bârlad, CSS Mediaș, LPS Vaslui, CSM Sfântu Gheorghe, LPS Roman, CSM Onești, CSS Arad, CS Atletic Adjud, CSS Ploiești, CSM Brăila, LPS Cluj Napoca, CSS Rădăuți, CS Atletico Slănic Prahova, CS Olimpia Bcurești, CSA Steaua București, CS Ceahlăul Piatra Neamț, CSS Câmpina, CS Viitorul Vaslui. Atleții vor fi însoțiți de 17 antrenori, printre aceștia numărându-se și Cristian Prâsneac, de la CSM Dorna Vatra-Dornei .
Din județul Suceava mai participă și sportivul Costân Ciprian în proba de 3000 metri de la CSȘ Rădauți, sportiv antrenat de profesor-antrenor Bogdan Roșcaneanu.
„Aș vrea să mulțumesc și celor care au fost alături de noi la acesta deplasare Primăria și Consiliul Local Vatra-Dornei, Aqua Carpatica și Soriterm Vatra-Dornei”, a declarat profesorul Cristian Prâsneac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.