Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, la data de 03.09.2020, trimiterea în judecată a trei inculpaţi, aflați în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de: tentativă la omor – art. 32 alin. 1 rap. la art. 188 Cod Penal,  amenințare – art. 206 alin. 1 Cod Penal,  distrugere – art. 253 alin. 1 Cod Penal, tulburarea ordinii și liniștii publice – art. 371 Cod Penal și port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase – art. 372 alin. 1 lit. a Cod penal,  toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele:

În seara zilei de 04.08.2020, în intervalul orar 23:20 – 23:30, inculpații s-au organizat și înarmat fiecare cu câte o sabie metalică de tip macetă și s-au deplasat lângă, iar apoi pe terasa unui bar din zona rurală a județului Suceava.

Acolo, în prezența mai multor clienți, după un scurt conflict verbal, inculpații au lovit cu săbiile în mod repetat, cu intensitate, la nivelul capului și al umerilor, pe persoana vătămată, producându-i acesteia leziuni prin lovire și tăiere care au necesitat pentru vindecare 10 – 12 zile îngrijiri medicale.

Cu ajutorul unor persoane aflate pe terasa barului, persoana vătămată a reușit să se refugieze și să se baricadeze în interior, iar inculpații au proferat amenințări cu moartea la adresa sa și au lovit ușa și fațada clădirii barului cu săbiile, provocând teama și indignarea clienților prezenți.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.