Poliţiştii din Adâncata au fost nevoiţi să tragă un foc de avertisment pentru a opri trei căruţe încărcate cu lemne furate din pădure.

Vineri, la ora 16.57, poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, în baza unor informaţii, s-au sesizat despre faptul că mai multe persoane taie ilegal arbori din pădurea aparținând Cantonului Silvic Găvana, de pe raza comunei Adâncata.

Polițiștii deplasați la fața locului au observat ieșind din pădure 3 atelaje hipo tractate de câte doi cai fiecare, încărcate cu material lemnos, iar lângă aceste faetoane se aflau mai multe persoane care, la vederea polițiștilor, au părăsit drumul întorcându-se spre pădure, cu intenția de a fugi, aruncând și materialul lemnos din faetoane.

Polițiștii i-au somat verbal pe conducătorii atelajelor hipo să oprească, avertizandu-i inclusiv că se va folosi armamentul din dotare, însă aceștia nu s-au supus, moment în care unul dintre polițiști a efectuat un foc de avertisment în plan vertical, continuând urmărirea fără însă a mai face uz de armă, întrucât a observat că în grupul respectiv se aflau și minori. Ulterior, la liziera pădurii, s-a reuşit indisponibilizarea unui faeton, fiind ridicat în vederea cercetărilor.

De asemenea, au fost identificaţi doi tineri de 24 și 26 ani, ambii din localitate, faţă de care se fac cercetări, urmând să se stabilească şi identitatea celorlalţi participanţi.

„Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de arbori”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.