Potrivit unui comunicat al ITPF Sighetul Marmației în ziua de 27 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-au intensificat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 11.40, un echipaj al poliției de frontieră a depistat şi reţinut la aproximativ 500 m de frontieră, pe direcţia localităţii Falcău, trei cetățeni străini, de sex masculin, care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Din primele verificări a rezultat faptul că aceștia au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România prin zona de responsabilitate a Sectorului PF Brodina.

Bărbații au fost conduşi la sediul sectorului, unde în urma verificărilor s-a stabilit că au vârste cuprinse între 18 ani şi 28 de ani, doi provenind din Guineea şi unul din Coasta de Fildeş.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei trei cetățeni străini au fost predați, în data de 29.06.2019, autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.