Sărbătorile de sfârşit de an sunt nu numai un prilej de a petrece mai mult timp cu cei dragi, ci şi o bună ocazie de a te relaxa împreună cu familia şi prietenii într-o vacanţă binemeritată. Acestea sunt momentele care te reîncarcă și îți redau o stare de bine, pentru a te întoarce apoi la rutina zilnică cu forţe noi. Chiar dacă ai un buget limitat, nu înseamnă că nu te poţi bucura de un concediu de vis, organizându-ţi propriul traseu şi găsind cazări la preţuri avantajoase. Dacă încă nu te-ai decis ce ai vrea să faci sau unde ai vrea să mergi în vacanţa de iarnă, iată trei idei pentru toate gusturile. 

Sport şi relaxare la munte

Foarte mulţi români profită de perioada vacanţei de sfârşit de an pentru o escapadă, mai lungă sau mai scurtă, la munte. Chiar dacă nu este zăpadă din abundenţă, multe pârtii au instalaţii de zăpadă artificială, aşa că, dacă îţi place să schiezi, nu trebuie să te preocupe în mod special condiţiile meteo. Trebuie doar să alegi pârtiile care au astfel de instalaţii moderne. 

Pe de altă parte, dacă vrei să eviți destinaţiile deosebit de populare, dar şi foarte aglomerate în această perioadă, cum ar fi Valea Prahovei sau Poiana Braşov, poţi alege altele, la fel de ofertante, dar mai puţin cunoscute. De exemplu, găseşti cabane de inchiriat in Cluj care sunt în apropierea unor pârtii precum Feleacu, Mărişel sau Băişoara. Multe dintre aceste cabane au inclusiv piscină, saună sau jacuzzi, deci după ce te întorci de la schi te poţi relaxa într-o atmosferă cât se poate de plăcută. În plus, dacă vremea îţi permite, poţi face şi diferite drumeţii în zonă şi poţi descoperi tradiţiile regionale. Şi nu trebuie scăpat din vedere un argument forte al Ardealului: bucatele în stil tradițional.

Destinaţii balneo şi SPA

Dacă ai avut un an greu şi stresant, nimic nu poate fi mai plăcut decât să te bucuri de o vacanţă în care să te poţi relaxa pe deplin. Dacă acesta este obiectivul tău, atunci poţi alege ca destinaţie de concediu o staţiune balneoclimaterică, unde să te bucuri de diferite tratamente care te vor ajuta să începi Anul Nou în cea mai bună formă. Majoritatea hotelurilor şi centrelor de tratament din astfel de staţiuni oferă pachete cu băi terapeutice, masaj, reflexoterapie, saună etc. Dacă nu vrei să-ţi dai bugetul peste cap, poţi alege, de exemplu, o cazare in Calimanesti la un preţ rezonabil și să investeşti mai mult în toate acele experienţe de tip SPA care te vor ajuta să te relaxezi şi să-ţi regăseşti vitalitatea și echilibrul interior. 

City break în România

Dacă nu eşti un amator de sporturi de iarnă şi nici nu cauţi liniştea unei pensiuni rurale, atunci un city break în ţară s-ar putea să fie soluţia potrivită pentru tine. Cu siguranţă există oraşe din România pe care ţi-ai dorit întotdeauna să le descoperi, dar nu ai avut ocazia. Poate nu ai vizitat niciodată Timişoara, Iaşi, Cluj, Sibiu sau chiar Capitala, iar vacanţa de final de an poate fi ocazia perfectă pentru a descoperi ce au de oferit unele dintre cele mai frumoase oraşe din ţară. În multe dintre ele se organizează târguri de Crăciun, dar şi alte tipuri de evenimente culturale, precum concerte de colinde și degustări gastronomice tradiţionale. Muzeele, galeriile de artă, dar şi parcurile pot fi alte obiective turistice pe gustul tău.

Aşadar, există diferite opţiuni pentru o vacanţă de iarnă perfectă care să te ajute să-ţi reîncarci bateriile. Inspiră-te din destinaţiile propuse mai sus şi alege-o pe cea perfectă pentru tine şi familia ta!

 

Sursa foto: Pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.