La data de 31 mai, în timp ce executa serviciul de patrulare intercomunală pe raza comunei Râșca, un echipaj de poliție a oprit în trafic autoutilitara condusă de un bărbat de 41 de ani, din localitate.

La controlul efectuat în portbagajul autovehiculului, au fost observate pete de culoare roșie, cu aspect de sânge, despre care conducătorul auto a declarat că este sânge de la un vițel pe care l-a transportat. Efectuând cercetarea împrejurimilor drumului public, într-un șanț, polițiștii au găsit un porc mistreț în greutate de 60-70 kg, care prezenta două plăgi împuşcate, în zona toracelui.

Conducătorul auto a declarat că a găsit porcul mistreț mort pe un drum forestier din Cantonul Silvic Râșca Mare, zona „Izvorul”, l-a luat în autoutilitară pentru a-l transporta la domiciliul său, iar la vederea echipajului de poliție, l-a aruncat în șanț. Pe timpul cercetărilor în zonă, a fost identificată o husă în care se afla o pușcă de vânătoare.

La sediul Postului de poliție Râșca, bărbatul a recunoscut faptul că arma găsită îi aparține și a fost aruncată de el în timpul mersului, în momentul când a văzut echipajul de poliție.

Suspectul a declarat polițiștilor că nu deține permis port-armă și a folosit-o în seara zilei de 31 mai, la împușcarea porcului mistreț în zona Cantonului Silvic Râșca Mare.

Arma cu 5 cartuşe şi porcul mistreţ au fost ridicate, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni, pentru continuarea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept, trafic ilicit cu arme de foc şi braconaj cinegetic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.