Primăria Municipiului Vatra Dornei are în derulare, în această perioadă, 3 proiecte de investiții, toate impunând intervenții în infrastructura stradală și pietonală. Potrivit primarului Ilie Boncheș, este vorba despre proiectele „Înființare sistem de distribuție gaze naturale în localitățile Vatra Dornei și Roșu”, „Mobilitate urbană durabilă în Vatra Dornei” și „Reabilitarea Sistemului de Iluminat Public”.
„În ceea ce privește primul proiect, traseul rețelei de distribuție cuprinde lucrări pe străzile 22 Decembrie, Aleea Dornelor, Aluniș, Azurului, Botan, Procopeanu Procopovici, Baladei, Băii, Bârnărel, Calea Transilvaniei (inclusiv zona blocurilor), Crinului, Dealu Negru, Diecilor, Florilor, G. Gheorghe Manoliu, Gării, George Coșbuc, Gladiolelor, Independenței, Izvorului, Libertății, Luceafărului, Lucian Blaga, Lumea Nouă, Mălinilor, Mihai Eminescu (pe ambele părți), Mihail Sadoveanu, Minelor, Miniera, Miriștei, Molidului, Negrești, Nicolae Bălcescu, Nicolae Titulescu, Oborului, Parcului, Păcii, Petreni, Piscului, Popeni, Republicii, Roșu, Runc, Schitului, Silvicultorului, Sondei, Tudor Vladimirescu, Unirii, Vasile Deac, Vasile Lițu, Vicilicilor și Localitate Roșu”, a precizat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, care a adăugat că termenul de finalizare a proiectului este luna septembrie a anului curent.
Cel de-al doilea obiectiv important de investiții vizează mobilitatea urbană durabilă în Vatra Dornei. Aici este vorba despre lucrări care vizează reabilitarea străzilor destinate deplasării mijloacelor de transport în comun achiziționate prin proiect (4 autobuze hybrid), a bicicletelor și a pietonilor, respectiv străzile  Mihai Eminescu, Republicii,  Aleea Dornelor și Luceafărului. De asemenea, tot pe aceste străzi, se vor reface traseele de cabluri ale sistemului de iluminat, precum și cele eferente telecomunicațiilor. Cablurile vor fi pozate îngropat în pământ, în tub pvc și vor fi montate în zona pietonală a străzilor.
Totodată, acest proiect, care are ca termen de finalizare luna decembrie 2023, prevede și reabilitarea podului și a pasajului pietonal.
Primarul de la Vatra Dornei a subliniat că proiectul „Reabilitarea Sistemului de Iluminat Public” prevede refacerera traseelor de cablu în zonele unde Primăria municipiul Vatra Dornei deține proprietate asupra sistemului de iluminat public, respectiv pe străzile Azurului, Bârnărel, Bistriței, Chilia, Dornelor, Foresta, Gării, Tudor Vladimirescu, Unirii și Vicilicilor. Cablurile vor fi pozate îngropat în pământ, în tub pvc și vor fi montate în zona pietonală a străzilor. Astel, se va elimina aspectul inestetic al cablurilor aeriene. Și acest proiect urmează să fie finalizat până în luna decembrie a acestui an.
Toate aceste proiectele necesită un volum mare de lucrări de diferite tipuri, condensate într-o perioadă destul de scurtă, în care condițiile meteo sunt prielnice.
Vă asigurăm că Primăria Municipiului Vatra Dornei se află în contact permanent cu echipele aflate în teren astfel încât orice problemă apărută, în derularea proiectelor, să fie rezolvată în cel mai scurt timp!
Deși se încearcă, pe cât posibil, organizarea lucrărilor astfel ca acestea să se efectueze în simultan, disconfortul generat de lucrările de săpături și de refacere a infrastructurii rutiere și pietonale, este unul important, pentru care ne cerem scuze!”, a conchis primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.