Sâmbătă, 23 august, în decursul a 4 ore, trei minori de 6, 7 şi respectiv 12 ani au fost accidentaţi, din cauza traversării neregulamentare.

Sâmbătă, 23 august, la ora 10.00, pe DN 2H, în interiorul comunei Vicovu de Jos, un bărbat de 70 ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, a surprins și accidentat uşor un minor de 12 ani din judeţul Vrancea, care traversa drumul prin loc nemarcat şi fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la ora 11.15, pe DC 27, în interiorul comunei Păltinoasa, un localnic de 64 ani, în timp ce conducea autoturismul, a surprins și accidentat uşor un minor de 6 ani din localitate, care a ieşit dintr-un magazin şi a traversat calea de comunicație în fugă, prin loc nemarcat şi fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cursul aceleiaşi zi, la ora 14.08, pe DJ 178, în interiorul comunei Ilişeşti, un bărbat de 47 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, a surprins și accidentat ușor o minoră de 7 ani din municipiul Suceava, care a traversat calea de comunicație în fugă, prin loc nemarcat şi fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor că se impune respectarea unor reguli elementare de autoprotecţie, menite să prevină evenimente rutiere nefericite, având în vedere faptul că traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii de trecere pentru pietoni sunt printre principalele cauze ale accidentelor rutiere cu consecinţe deosebit de grave.

Minorii trebuie să traverseze străzile sau drumurile pe marcajul pietonal prin dreptul indicatoarelor *Trecere pentru pietoni*, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora. Înainte de a traversa prin aceste locuri, este necesară asigurarea atentă din ambele sensuri.

Pietonii trebuie să circule numai trotuare sau pe potecile laterale amenajate, sau acolo unde acestea nu există să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor publice, cât mai aproape de margine. Traversarea drumurilor publice se face numai prin locuri special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje si pe culoarea verde a semaforului, după o temeinică asigurare. În cazul bicicliştilor, nesemnalizarea şi neasigurarea înainte de efectuarea schimbării direcţiei de mers, în special spre stânga şi la plecarea de pe loc, sunt abateri care constituie cauze principale ale evenimentelor rutiere care apar din culpa lor.

Pe lângă respectarea cu stricteţe a normelor rutiere, în relaţiile care intervin în traficul rutier este necesar să existe şi politeţe – mod de comportare care se caracterizează prin buna cuviinţă, respect, amabilitate în relaţiile cu ceilalţi participanţi la trafic. Aşadar, pe lângă atenţie, îndemânare, corectitudine, traficul rutier presupune şi o atitudine binevoitoare si respect faţă de partenerul de drum.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.