Poliția municipiului Suceava a fost sesizată vineri, 8 martie 2019, la ora 19:10, prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, un localnic de 90 de ani, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie.

Potrivit IPJ Suceava, din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în după-amiaza zilei de 08.03.2019, în jurul orelor 16.00, persoana vătămată a plecat la plimbare, ocazie cu care după ce și-a cumpărat diverse produse de la o patiserie s-a îndreptat spre domiciliu, respectiv B-dul George Enescu.

Astfel, după ce a deschis ușa de acces în blocul prevăzut cu interfon, victima a fost acostată de trei tineri, iar unul dintre ei l-a împins ușor și i-a sustras portofelul din buzunarul hainei, după care toți au fugit.

Ulterior, în jurul orei 19.40, un polițist din cadrul  IPJ Suceava, aflat în timpul liber, a intrat într-un magazin din comuna Șcheia, moment în care a observat un tânăr ce a achitat produsele cu un card bancar prevăzut cu contactless și care avea un comportament suspect, motiv pentru care l-a interceptat și a solicitat prezența unui echipaj de poliție.

Suspectul, un minor de 14 ani din comuna Șcheia a fost condus la sediul de poliție, ocazie cu care asupra sa a fost găsit cardul bancar aparținând victimei și suma de 2316 lei.

Cu ocazia audierilor, minorul a recunoscut faptul că,  la 08.03.2019, în timp ce se afla într-o patiserie din municipiul Suceava împreună cu doi minori de 14 și 16 ani, tot din comuna Șcheia, l-au observat pe bărbatul de 90 de ani care avea asupra sa o sumă mare de bani, motiv pentru care l-au urmărit până la domiciliu și l-au deposedat de portofel, după care  au împărțit banii și s-au despărțit.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „tâlhărie calificată”, cercetările fiind continuate, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.