Doi copii de 12 ani din satul Duda, județul Vaslui, colegi de clasă, au ajuns în comă alcoolică la spital după ce au băut pe o uliță două sticle de coniac. Alături de ei s-a îmbătat crunt și un minor de 16 ani, care le-a ținut companie.

Cei trei fuseseră la urat de Revelion, spun vecinii, singura problemă fiind că, din banii câștigați, s-au decis să se oprească la un birt din sat, de unde au cumpărat două sticle de băutură. Mai exact, coniac Cava D’oro. La scurt timp, minorii au decis să se cinstească și au băut până nu au mai știut de ei, picând secerați.

Prima care a căzut la pământ, în mijlocul drumului, a fost o copilă de 12 ani. La fața locului a fost chemată o ambulanță, însă, între timp, și ceilalți doi băieți au început să se simtă rău. În cele din urmă a fost nevoie de trei autospeciale care să-i transporte pe petrecăreți la spital.

Potrivit vremeanoua.ro, medicii au rămas uimiți când au măsurat alcoolemia copiilor – 1.8 grame de alcool pur în sânge, ceea ce se traduce prin comă alcoolică, raportat la vârstă.

După spălături gastrice și o terapie corespunzătoare, băieții au fost externați, fata fiind internată încă o zi pentru monitorizare.

„Părinţii nu se ocupă de acești copii. Ce au văzut, aceea au făcut”

„Unul dintre băieți, cel de 12 ani, a fost adus azi acasă. Este speriat, slăbit, se simte cam rău. E ținut în casă. Mi-a spus fratele lui că e vai de el. Poate îi vine mintea la cap, să nu mai facă așa ceva niciodată”, au spus vecinii, potrivit sursei citate.

„E de plâns, dar e și de râs. Dacă au ajuns la spital, în comă alcoolică la numai 12 ani, ce-or face când or fi majori? Probabil, vor fi nevoiți să își apere recordul și tot într-o băutură o vor ține. Părinții, școala, Protecția Copilului, știu ceva de acești copii? Nu prea se vede”, au mai comentat sătenii din Duda.

Se pare că cei trei minori ar face parte din familii modeste și dezorganizate.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.