Miercuri, 7.11.2012, a avut loc, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, operaţionalizarea modulelor SMURD care îşi vor desfăşura activitatea începând cu această dată la sediile Detaşamentului de Pompieri Fălticeni şi ale Gărzilor de Intervenţie Siret şi Gura Humorului.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa Prefectului judeţului Suceava, domnul Florin Sinescu, a Preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, domnul Cătălin Nechifor, al şefilor instituţiilor judeţene, a primarilor din localităţile unde se găsesc subunităţile de intervenţie care vor fi dotate cu noile ambulanţe SMURD şi a reprezentanţilor presei.

Aceste ambulanţe vor deservi raioanele de intervenţie corespunzătoare subunităţilor de pompieri, respectiv o populaţie de aproximativ 200.000 de locuitori, şi vin în completarea celorlalte ambulanţe SMURD care funcţionează în cadrul Detaşamentelor Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

Noile autospeciale au fost achiziţionate prin programul POR – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, sunt ambulanţe de tip „B2” încadrate cu trei paramedici pompieri (dintre care unul conducător auto) şi sunt dotate cu aparatura necesară acordării primului ajutor medical calificat. Fiecare dintre aceste ambulanţe complet echipate a costat 334.800 Ron.

La Detaşamentul Suceava de asemenea urmează a fi operaţionalizată o ambulanţă de tip „C1”, achiziţionată prin acelaşi program. Această ambulanţă este o unitate de terapie intensivă mobilă şi urmează a fi încadrată cu patru cadre, respectiv un medic şi un asistent medical (din cadrul UPU Suceava) şi doi paramedici pompieri (dintre care unul conducător auto) din cadrul ISU. Costul de achiziţei al acestei ambulanţe complet echipate a fost de 664.330 Ron.

Tot în cadrul Detaşamentului Suceava a fost operaţionalizată şi echipa de scafandri din cadrul Detaşamentului Suceava. Echipamentul specific misiunilor acestora a fost achiziţionat prin sprijinul C.J. Suceava. Printre echipamentele specifice intervenţiilor echipei de scafandri se numără şi un sonar, care poate scana apele până la o adâncime de 45 de metri,  a cărui cost de achiziţie a fost de aprox. 10.000 Ron.

„După ce duminică la Iaşi a fost inaugurat punctul aeromedical, astăzi la Suceava am primit încă trei module SMURD. În acest moment ISU operează cu 7 module SMURD. Sunt acoperite toate zonele din judeţ, mai urmează să primim încă 3, care să acopere zona Siret-Vicov. Ne bucuram de o colaborare buna cu ambulanta si ne propunem sa dotam ISU SV cu un soft special prin care sa repartizăm ambulantele pe teren.” a declarat colonelul Ion Burlui.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.