Primarul comunei Todirești, Vasile Avram, sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire din 1918 prin inaugurarea unor obiective de investiții necesare localnicilor.

Astfel că, la finalul acestei luni, va fi finalizată modernizarea, reabilitarea și dotarea școlii vechi din Soloneț, a Căminului Cultural și a Dispensarului Uman. Trebuie precizat faptul că cele trei instituții sunt în același corp de clădire, în formă de „U”, fiecare având spațiul său distinct.

Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să implementăm acest proiect și ne dorim să îl finalizăm până la sfârșitul lunii noiembrie. Clădirea unde funcționează cele trei instituții a suferit o reabilitare totală, asta însemnând un acoperiș nou și exteriorul modernizat, iar în interior a fost montat parchet, gresie, faianță, toalete noi și încălzire centrală”, a spus Vasile Avram, primarul comunei Todirești.

Trebuie spus faptul că unitatea de învățământ nu dispunea de toalete în interior până la această amplă modernizare. În corpul destinat școlii funcționează clase de la I-a la a IV-a și o grădiniță unde învață circa 100 de copii. Proiectul s-a desfășurat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și a avut o valoare de 1,9 milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.