Deputatul PDL, Sanda-Maria Ardeleanu, a anunțat că între 24 şi 27 septembrie, Camera Deputaţilor ar putea organiza la Mănăstirea Putna manifestarea „Mic dejun cu rugăciune”, cu tema „Statul şi biserica: misiune comună pentru pace şi reconciliere”.

Deputatul PDL de Suceava a venit cu această propunere în fața colegilor parlamentari, deoarece face parte din Comitetul Director al Alianței Civilizațiilor din cadrul Organizației Națiunilor Unite în România. Alianța Civilizațiilor (ACONU) este o inițiativă lansată în cadrul ONU, la 14 iulie 2005, în scopul mobilizării acțiunii, la nivel global, pentru facilitarea dialogului și promovarea înțelegerii și reconcilierii între culturi și religii, inclusiv prin susținerea de proiecte în domeniile privind educația, tineretul, migrația și mass-media.

„România se numără printre primele state europene care au aderat la Grupul de Prieteni ai ACONU, în martie 2007, asumându-și directivele și temele majore ale acestei inițiative. Activitățile derulate sub auspiciile Alianței Civilizațiilor sunt coordonate de un coordonator național din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și un Comitet Director (CD), care include reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar și ai societății civile, precum și personalități academice și culturale”, a arătat profesorul universitar Sanda-Maria Ardeleanu.

Pe lângă propunerea de a organiza „Mic dejun cu rugăciune” la Putna, deputatul a mai sugerat încă două activități, printre care lansarea colecției de carte “Intelectuali români de expresie franceză”, sub semnul Alianței Civilizațiilor (organizatori Camera Deputaților-Parlamentul României, în colaborare cu Centrul de Cercetare “Analiza Discursului” de la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și Casa Editorială Demiurg, din Iași, 2014) și organizarea, sub semnul Alianței Civilizațiilor, a celei de-a 15-a ediții a Colocviului Internațional de Științe ale Limbajului “Eugeniu Coșeriu” (CISL), itinerant – Suceava-Chișinău-Cernăuți, la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, octombrie 2015.

Lansarea celui de-al treilea Plan național cadru al României pentru Alianța Civilizațiilor (2014-2016) are loc în cursul acestei luni, la București.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.