Probabil ți s-a întâmplat de multe ori să ți se facă foame și să nu ai chef sau timp să te apuci să gătești rețete complexe ce necesită atenție mare și mult timp. Trebuie să știi că există câteva rețete extrem de delicioase și simple care pot fi preparate într-un timp record. Pentru asta o să fii nevoit să investești în cateva alimente pe care să le ai mereu la dispoziție în dulapul tău cu produse alimentare.

    Indiferent că este vorba de tine sau de oricare alt membru al familiei, aceste rețete- pont te pot salva de multe ore pierdute în bucătărie, iar unele dintre aceste rețete sunt chiar mai gustoase și mai sănătoase decât mâncarea preparată termic.  

Iată care sunt cele 3 rețete sănătoase pe care le poți prepara sub 10 minute!

  • Salatele

Probabil ți s-a întâmplat să spui cuiva, când te-a întrebat ce ai mâncat, că ai mâncat o salată, iar acel cineva să continue cu întrebarea: salată cu … ? În cultura țării noastre salata este văzută ca o garnitură la garnitură și nu ca un fel principal de mâncare. Însă, dacă dozezi corect cantitățile corespunzătoare de alimente ce dispun de proteine, în salata ta, aceasta poate deveni un fel principal de mâncare extrem de sănătos și gustos. Îți sugerez să folosești legume proaspete de la Auchan ca roșiile, castraveții, ceapa, ridichile sau salata romană și să optezi pentru o combinație cu brânză și măsline sau pentru una cu pui tras la tigaie și sos de iaurt grecesc. Dacă timpul nu-ți permite să gătești puiul, poți face asta o dată la câteva zile și să-l ții în frigider, apoi să-l încălzești puțin înainte de a-l pune în salată. Pentru ca salata să fie sănătoasă îți sugerez să nu folosești mai mult de o linguriță de ulei la bol. Pentru a prepara o singură astfel de porție de salată nu ar trebui să treci foarte mult peste cele 10 minute. Acum… depinde și cât de rapid te miști la tăiat legumele…

  • Lapte vegetal cu fulgi de ovăz și chia

Această rețetă se poate realiza mult sub cele 10 minute menționate și pentru asta este nevoie să ai un stoc constant de lapte vegetal, o cutie de fulgi de ovăz și niște semințe de chia. Chiar dacă combinația nu pare a fi atât de apetisantă, trebuie să știi că este extrem de nutritivă și sănătoasă. Iar dacă timpul este inamicul tău numărul 1, cu această rețetă te poți încadra sub 10 minute chiar și împreună cu savuratul ei.

  • Salată de fructe

De mulți considerată a fi un simplu desert, salata de fructe este extrem de ușor de preparat și extrem de nutritivă. Majoritatea medicilor nu o recomandă pe stomacul gol datorită aportului destul de ridicat de zahăr, însă dacă ai apucat să iei o gustare mică înainte și vrei să pui accent nutritiv pe desert, salata de fructă poate reprezenta alegerea perfectă. 

   În concluzie, salata cu brânză și măsline, cea cu pui, un mic dejun bazat pe lapte cu ovăz și chia sau o simplă salată de fructe pot reprezenta alegeri extrem de potrivite dacă îți dorești să prepari ceva sănătos, delicios și nutritiv, și, cel mai important, ceva care să nu-ți consume ore importante din viață. Spor la gătit!

 

sursa foto: unsplash.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.